Recepti 17. veljače 2021.

Utješna, ukusna i mirisna minestrone juha

Minestrone
Minestrone foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zagrij se uz hranjivu i ukusnu minestrone juhu koju ćeš pripremiti u tren oka…

Minestrone juha, tradicionalno je talijansko jelo, a osim što je ukusna, sadrži i mnoštvo hranjivih sastojaka i nutritivno je vrijedna. Jedna od najboljih stvari jest što za ovaj recept možeš "očistiti hladnjak". Slobodno upotrijebi povrće koje ti se nađe pri ruci ili jednostavno koristi ono koje je u sezoni.

Povrće koje se najčešće stavlja u minestrone juhu su  rajčica, luk, mrkva, celer, grah, krumpir, tikvica, grašak, kupus, poriluk i kelj. Uvijek možeš dodati i tjesteninu, kako bi obrok bio još zasitniji. Za još bolji okus, juhu posluži uz puno svježe naribanog parmezana!

 

Možda vas zanima... Slasna krem juha od poriluka i krumpira popravlja dan Recepti

 

Sastojci su dostatni za četiri serviranja, a za pripremu rezerviraj 40 minuta vremena.

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 mrkva, oguljena i sitno narezana
  • 1 stabljika celera, sitno narezana
  • 1 tikvica, sitno narezana
  • 800 ml vrućeg povrtnog temeljca
  • 400 g graha iz konzerve, ocijeđenog i ispranog
  • 400 g  pelata 
  • 1 žličica suhog origana
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • parmezan za posluživanje

 

Minestrone Možda vas zanima... Minestrone: Najslavnija talijanska juha Recepti

 

Priprema:

  1. Veliki lonac stavi na srednje jaku vatru. Ulij maslinovo ulje, a zatim dodaj povrće i češnjak.
  2. Začini morskom soli i svježe mljevenim crnim paprom. Poklopi i ostavi povrće da krčka 10-ak minuta uz povremeno miješanje.
  3. Zatim dodaj rajčicu, grah, sušeni origano i povrtni temeljac. Pričekaj da zavrije pa pusti da krčka 20 minuta na laganoj vatri.

Posluži toplo, uz naribani svježi parmezan.Dobar tek!

 

Domaća pileća juha Možda vas zanima... Domaća pileća juha okrijepit će te u trenu Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.