Valjušci od bezglutenskog brašna sa špagetima od povrća

Osim krumpira, za samu pripremu ovog jela ne treba više od pola sata
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 489

Valjušci

  • 500 g krumpir, mladi
  • 50 g maslac, slani
  • 2 kom jaje kokošje
  • 250 g sojino brašno (punomasno)
  • 250 g bezglutensko brašno

Ostalo

  • 150 g tikvice, zelene
  • 150 g mrkva, crvena
  • 1 režanj češnjak
  • 0.10 l ulje maslinovo
  • čili u prahu
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Kuhani krumpir ogulite i protisnite u pire. Dodajte maslac, jaja, bezglutensko brašno i sol te zamijesite rahlo tijesto i oblikujte valjuške.
  2. Stavite vodu za njoke kako bi zakuhala i malo je posolite.
  3. Mrkvu i tikvice operite i očistite, narežite u obliku špageta ili tankih štapića te stavite pržiti na vruće maslinovo ulje i lagano promiješajte.
  4. Dodajte narezani češnjak i malo chillija, posolite i paprite te pržite 5 minuta. Kada je povrće skoro gotovo, po želji dodajte malo maslaca.
  5. Skuhajte valjuške u kipućoj vodi i čim se dignu na površinu vode, gotovi su. Ocijedite valjuške i servirajte ih sa špagetima od povrća.

Osim krumpira, za samu pripremu ovog jela ne treba više od pola sata

Posjeti Gastro.hr