gastro postao
Osim krumpira, za samu pripremu ovog jela ne treba više od pola sata
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 489
Valjušci
- 500 g krumpir, mladi
- 50 g maslac, slani
- 2 kom jaje kokošje
- 250 g sojino brašno (punomasno)
- 250 g bezglutensko brašno
Ostalo
- 150 g tikvice, zelene
- 150 g mrkva, crvena
- 1 režanj češnjak
- 0.10 l ulje maslinovo
- čili u prahu
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Kuhani krumpir ogulite i protisnite u pire. Dodajte maslac, jaja, bezglutensko brašno i sol te zamijesite rahlo tijesto i oblikujte valjuške.
- Stavite vodu za njoke kako bi zakuhala i malo je posolite.
- Mrkvu i tikvice operite i očistite, narežite u obliku špageta ili tankih štapića te stavite pržiti na vruće maslinovo ulje i lagano promiješajte.
- Dodajte narezani češnjak i malo chillija, posolite i paprite te pržite 5 minuta. Kada je povrće skoro gotovo, po želji dodajte malo maslaca.
- Skuhajte valjuške u kipućoj vodi i čim se dignu na površinu vode, gotovi su. Ocijedite valjuške i servirajte ih sa špagetima od povrća.
Osim krumpira, za samu pripremu ovog jela ne treba više od pola sata