Recepti 13. listopada 2014.

Valjušci od bezglutenskog brašna sa špagetima od povrća

Valjušci od bezglutenskog brašna sa špagetima od povrća
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim krumpira, za samu pripremu ovog jela ne treba više od pola sata

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 489

Valjušci

  • 500 g krumpir, mladi
  • 50 g maslac, slani
  • 2 kom jaje kokošje
  • 250 g sojino brašno (punomasno)
  • 250 g bezglutensko brašno

Ostalo

  • 150 g tikvice, zelene
  • 150 g mrkva, crvena
  • 1 režanj češnjak
  • 0.10 l ulje maslinovo
  • čili u prahu
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Kuhani krumpir ogulite i protisnite u pire. Dodajte maslac, jaja, bezglutensko brašno i sol te zamijesite rahlo tijesto i oblikujte valjuške.
  2. Stavite vodu za njoke kako bi zakuhala i malo je posolite.
  3. Mrkvu i tikvice operite i očistite, narežite u obliku špageta ili tankih štapića te stavite pržiti na vruće maslinovo ulje i lagano promiješajte.
  4. Dodajte narezani češnjak i malo chillija, posolite i paprite te pržite 5 minuta. Kada je povrće skoro gotovo, po želji dodajte malo maslaca.
  5. Skuhajte valjuške u kipućoj vodi i čim se dignu na površinu vode, gotovi su. Ocijedite valjuške i servirajte ih sa špagetima od povrća.

Osim krumpira, za samu pripremu ovog jela ne treba više od pola sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.