Varivo s rižom i graškom

Shutterstock
Iskoristite sezonu mladog graška i pripremite ukusno proljetno varivo
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 349

Potrebno vam je

  • 50 g maslac, slani
  • 1 mala žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 4 kriška kuhana šunka
  • 100 g riža, polirana (ili brašno )
  • 1 l pileći temeljac
  • 350 g grašak zeleni, u zrnu
  • 1 list peršin, list
  • 1 žlica parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zagrijati 25 g maslaca i maslinovo ulje u dubljoj posudi i pirjati luk 4-5 min, odnosno dok omekša. Zatim dodati šunku narazanu na manje komadiće i dalje pirjati oko 1 minute.
  2. Umiješati Arborio rižu, zaliti vrućim temeljcem pa dodati grašak. Začiniti prema ukusu solju i paprom i kuhati oko 10-15 min ili dok riža omekša.
  3. Kada je riža kuhana, umiješati preostali maslac i parmezan te posipati peršinom.
Posjeti Gastro.hr