gastro postao
Iskoristite sezonu mladog graška i pripremite ukusno proljetno varivo
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 349
Potrebno vam je
- 50 g maslac, slani
- 1 mala žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 4 kriška kuhana šunka
- 100 g riža, polirana (ili brašno )
- 1 l pileći temeljac
- 350 g grašak zeleni, u zrnu
- 1 list peršin, list
- 1 žlica parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zagrijati 25 g maslaca i maslinovo ulje u dubljoj posudi i pirjati luk 4-5 min, odnosno dok omekša. Zatim dodati šunku narazanu na manje komadiće i dalje pirjati oko 1 minute.
- Umiješati Arborio rižu, zaliti vrućim temeljcem pa dodati grašak. Začiniti prema ukusu solju i paprom i kuhati oko 10-15 min ili dok riža omekša.
- Kada je riža kuhana, umiješati preostali maslac i parmezan te posipati peršinom.