Vegetarijanski pastitsio

Pripremite tradicionalno mediteransko jelo s tjesteninom, ali na vegeterijanski način
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 559

Potrebno vam je

  • 500 g tjestenina s jajima
  • 500 g gljive miješane, razne
  • 0.50 kom tikvice, zelene
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 1 dl ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak
  • origano
  • mljeveni cimet
  • lovorov list
  • 200 g pasirana rajčica (passata)
  • 300 g rajčica, crvena
  • 0.25 dl vino bijelo
  • 20 g parmezan

Priprema

  1. Pirjajte 8-10 min na ulju tikvice i luk, dodajte češnjak i lovor pa kuhajte još 3-5 min.
  2. Dodajte narezane gljive, malo češnjaka, pojačajte vatru pa dodajte vino i umak od rajčice. Kuhajte dok vino ne ispari.
  3. Dodajte blanširane rajčice narezane na kockice, cimet, origano i kuhajte 20 min.
  4. Izmiješajte dio bešamela s povrćem, stavite u posudu, a na to stavite bešamel s kuhanom tjesteninom. Pospite ribanim sirom i pecite 30-45 min na 190°c.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr