Vinski gulaš

Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 1 kg svinjske lopatice
  • 1 kom poriluka
  • 2 kom luka
  • 2 kom mrkve
  • 0.20 dl crnog vina
  • 0.20 kg sampinjona
  • persin, vegeta, papar
  • 1 žlica koncetrat rajčice
  • 1 kom češnjaka

Priprema

  1. Prodinstati luk, poriluk i naribanu mrkvu, pred kraj dodati sitno kosani češnjak. Pustit da odstoji, dok na drugoj tavi propržimo meso. Kada je meso proprženo, dodati ostalo povrće, te podliti vodom i dodati vino.
  2. Pred kraj kuhanja začiniti jelo, te dodati koncentrat rajčice i paprike po želji. Kako bi dali laganu notu slatkoće dodati žlicu meda ili džema. Pustiti da se umak još lagano izreducira i savršeni vinski gulaš je spreman.
Posjeti Gastro.hr