4 brza recepta za najfinije muffine

Mateusz D/Unsplash Slasni muffini
Pripremili smo četiri jednostavna i pristupačna recepta za slatke verzije (vječno) popularnih muffina...
Vidi originalni članak

Ponekad nam se jede slatki doručak, ponekad nam na brzinu treba nešto slatko... ili nam pak stignu nenajavljeni gosti. Za sve te situaciju odlično rješenje su brzi muffini, koje smućkaš za čas, i ubaciš u pećnicu.

I zato smo na jednom mjestu skupili 4 odlična recepta za muffine od svima dostupnih, povoljnih namirnica. Ti samo trebaš pripremiti sve sastojke i razveseliti svoje ukućane i drage goste.

Muffini s narančom i orasima

Ovi su muffini izuzetno sočni, bogati okusima i zasitni. Za pripremu će ti trebati manje od pola sata, a imaj na umu da orahe možeš zamijeniti i lješnjacima ili bademima. Rezultat će biti podjednako dobar!

 

DOBRO JUTRO! Zasladi dan muffinima s narančom i orasima

 

Muffini s bananom i zobenim pahuljicama

Zrele banane koje ukućani obično zaobilaze u širokom luku najslađe su i najbolje i za pripremu muffina. Ako imaš pokoju "točkastu" bananu u zdjeli s voćem, onda je ovo idealan recept za tebe. Tu je i poštena doza čokolade, kao i zdrave zobene pahuljice.

 

zdraviji izbor Za doručak: Muffini od zobenih pahuljica i banane

 

Muffini s limunom i makom

Muffini s limunom i makom nisu preslatki, nisu premasni, ali su mekani i sočni. Budući da će ti trebati i limunova korica, bilo bi dobro da koristiš provjereni, organski limun. 

 

par minuta posla Sočni muffini s limunom i makom za doručak ili desert

 

Muffini s jabukom i cimetom

Nema puno okusa i mirisa koji mogu nadmašiti kombinaciju jabuka i cimeta. Ako voliš zimske začine, poigraj se i s muškatnim oraščićem, kardamomom ili klinčićima. 

 

sezonski spoj Pripremi brze i bogate muffine s jabukom

 

Posjeti Gastro.hr