Bezvremenske polpete od tikvica za savršena jutra

Thinkstock
Nakon dobro poznatih punjenih i pohanih tikvica, tikvica na žaru, u lazanjama ili umacima, vrijeme je za novi recept!
Vidi originalni članak

Tikvice su namirnica koju možete pripremiti na tisuću načina, ali sumnjamo da ste ju dosad servirali za doručak. Napravi ove ukusne slane polpete nalik na palačinke i oduševi svoje najmilije.

Vrijeme pripreme je pola sata, ako uključite ribanje i sjeckanje te pripremu umaka po želji. 

Sastojci:

  • 2 šalice naribanih tikvica
  • 2 velika jaja
  • 2 žlice nasjeckanog mladog luka
  • ½ šalice brašna
  • ¼ šalice naribanog parmezana
  • ½ čajne žličice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat origana
  • ¼ šalice biljnog ulja  

Priprema:

  1. Naribane tikvice obavezno položi na papirnate ubruse kako bi maknula višak tekućine. Zatim pomiješajt tikvice, jaja i luk. 
  2. U drugoj zdjeli pomiješaj parmezan, prašak za pecivo, sol i origano. 
  3. Spoji sastojke iz obje zdjele. Zagrij ulje i stavi punu žlicu mješavine na tavicu. Peci 2 - 3 minute sa svake strane. 

Uživaj u svevremenskim tikvicama! Dobar tek.

Tikvice na tapetu Pripremi brzinski kremasti rižoto s tikvicama zdravije alternative Ovih pet namirnica poslužit će kao zamjena za tjesteninu Ljetni specijaliteti Pripremi kremastu tjesteninu s tikvicama, parmezanom i jajima

Posjeti Gastro.hr