Za ručak pripremi gljive punjene slaninom i sirom

SHUTTERSTOCK Punjeni i zapečeni šampinjoni
Zalogajčići od gljiva, slanine i mozarelle prava su poslastica prepuna aroma i okusa.
Vidi originalni članak

Gljive punjene slaninom i mozzarellom savršeno su predjelo, a mogu biti i odličan ručak! Punjene su kremastom smjesom sira i slanine i posute parmezanom i mozzarellom.

Punjene šampinjone nevjerojatno je jednostavno napraviti, a oduševit će te svojim okusim i izgledom! Vrijeme pripreme ovog jela je 20 minuta, a sastojci su dostatni za četiri serviranja.

 

Jednostavan ručak Kremasta tjestenina s gljivama - klasik za svaki dan

 

Sastojci:

  • 250 g gljiva
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica mljevenog češnjaka
  • 225 g krem sira
  • 60 g naribanog parmezana
  • 1/4 žličice mljevenog crnog papra
  • 1/4 žličice luka u prahu
  • 1/4 žličice mljevenog kajenskog papra
  • 225 g slanine (nasjeckane)
  • 60 g naribane mozzarelle

 

brzo, kremasto, utješno Odlični njoki sa špinatom i gljivama

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Gljive očisti vlažnim papirnatim ubrusom. Pažljivo odlomi stabljike. Nasjeckaj ih, uklanjajući tvrdi kraj stabljika.
  3. Zagrij ulje u velikoj tavi na umjerenoj vatri. U tavu dodaj češnjak i nasjeckane stabljike gljiva. Prži dok vlaga ne nestane, pazeći da češnjak ne zagori. Stavi sa strane da se ohladi.
  4. Kada se smjesa ohladila, umiješaj krem sir, slaninu, parmezan, crni papar, luk u prahu i kajenski papar.
  5. Svaku kapu gljiva napuni obilnom količinom nadjeva. Ako si želiš olakšati punjene gljiva, možeš upotrijebiti plastičnu vrećicu s odrezanim kutom.
  6. Klobuke gljiva posloži na čistu tepsiju te ih pospi mozzarellom.
  7. Peci 20 minuta u zagrijanoj pećnici.
  8. Posluži odmah.

U slast!

 

Jutro! Hrskavo savršenstvo: Sendvič s gljivama i sirom

 

Posjeti Gastro.hr