gastro postao
Zalogajčići od gljiva, slanine i mozarelle prava su poslastica prepuna aroma i okusa.
Gljive punjene slaninom i mozzarellom savršeno su predjelo, a mogu biti i odličan ručak! Punjene su kremastom smjesom sira i slanine i posute parmezanom i mozzarellom.
Punjene šampinjone nevjerojatno je jednostavno napraviti, a oduševit će te svojim okusim i izgledom! Vrijeme pripreme ovog jela je 20 minuta, a sastojci su dostatni za četiri serviranja.
Sastojci:
- 250 g gljiva
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica mljevenog češnjaka
- 225 g krem sira
- 60 g naribanog parmezana
- 1/4 žličice mljevenog crnog papra
- 1/4 žličice luka u prahu
- 1/4 žličice mljevenog kajenskog papra
- 225 g slanine (nasjeckane)
- 60 g naribane mozzarelle
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- Gljive očisti vlažnim papirnatim ubrusom. Pažljivo odlomi stabljike. Nasjeckaj ih, uklanjajući tvrdi kraj stabljika.
- Zagrij ulje u velikoj tavi na umjerenoj vatri. U tavu dodaj češnjak i nasjeckane stabljike gljiva. Prži dok vlaga ne nestane, pazeći da češnjak ne zagori. Stavi sa strane da se ohladi.
- Kada se smjesa ohladila, umiješaj krem sir, slaninu, parmezan, crni papar, luk u prahu i kajenski papar.
- Svaku kapu gljiva napuni obilnom količinom nadjeva. Ako si želiš olakšati punjene gljiva, možeš upotrijebiti plastičnu vrećicu s odrezanim kutom.
- Klobuke gljiva posloži na čistu tepsiju te ih pospi mozzarellom.
- Peci 20 minuta u zagrijanoj pećnici.
- Posluži odmah.
U slast!