Recepti 19310 prikaza 07. studenoga 2017.

Uvijek pali: Najkremastija tjestenina s gljivama

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzo, jednostavno i ukusno, baš onako kako volimo nakon napornog radnog dana!

U ona jednostavnija, a uvijek fina jela zasigurno ulazi i kremasta tjestenina na bazi vrhnja i omiljenih gljiva. Šampinjone možete zamijeniti nekom drugom vrstom gljiva po želji, a želite li pripremiti vegetarijansku verziju, iz sastojaka samo izbacite pancetu ili slaninu. 

 

Možda vas zanima... Marenda i pol: Tjestenina s pancetom i pastrnjakom Recepti

 

Za efektniji izgled jela, odličan odabir bit će zeleni ili crni rezanci. Uz ovu kombinaciju odlično će se složiti i timijan i vlasac, a želite li dodatno začiniti ručak, tjesteninu svakako poslužite uz čašu finog bijelog vina.

 

Tjestenina s cvjetačom i inćunima Možda vas zanima... Nježno: Tjestenina s cvjetačom i inćunima Recepti Možda vas zanima... Domaća tjestenina na četiri jednostavna načina Špajza

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 450 g tjestenine
  • 1 žlica maslaca
  • 600 g šampinjona
  • 100 g sitno sjeckane slanine ili pancete
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 250 ml vina 
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 40 g parmezan
  • 2 žlica peršin, list
  • Sol, papar


Priprema:

  1. Tjesteninu skuhajte al dente.
  2. Otopite maslac u tavi na srednje jakoj vatri.
  3. Dodajte nasjeckani luk, a nakon dvije minute i protisnuti češnjak.
  4. Dodajte sitno sjeckanu pancetu ili slaninu.
  5. Kada se luk zastakli, a panceta pusti svoje sokove, dodajte gljive koje ste nasjeckali na ploške.
  6. Pržite desetak minuta dok tekućina ne ispari, a gljive ne omekšaju.
  7. Ulijte vino i kuhajte dok ne ispari.
  8. Kad ispari, dobro promiješajte i maknite s vatre. Začinite soli i paprom.
  9. Dodajte skuhanu tjesteninu i nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala, vrhnje, sitno ribani parmezan i dvije žlice nasjeckanog peršina. Sve polako promiješajte i, prema potrebi, dodajte još soli, pa maknite s vatre i poslužite toplo.

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.