Za ručak pripremi krumpire punjene parmezanom i vrhnjem

Shutterstock
Tako jednostavan, a tako fin...
Vidi originalni članak

Ovi krumpirići savršeni su kao brzi ručak ili ukusan prilog glavnom jelu. Obzirom da je njihova priprema veoma jednostavna, tvoje vrijeme neće biti isključivo rezervirano za kuhinju, pa ćeš osim na pripremu obroka, svoju pozornost moći obratiti i na neke druge aktivnosti.

Osim parmezana, po želji u njih dodati možeš i sitno nasjeckani češnjak, slaninu, peršin, a ukrasiti ga prije posluživanja možeš i mirisnim bosiljkom. 

 

Kartoffelsalat Napravi odličnu krumpir salatu s tri jednostavna sastojka

 

Sastojci:

  • 3 mlada krumpira srednje veličine
  • 100 mL vrhnja 
  • 70 g parmezana
  • sol, papar po ukusu

Priprema:

  1. Operi krumpir i po želji oguli koru s njega. Osuši ga i vilicom probodi na nekoliko mjesta.
  2. Stavi ga u posudu za pečenje obloženu pek papirom. Prekrij alu folijom i peci na 220 stupnjeva oko 30 do 40 minuta, ovisno o veličini krumpira.
  3. Izvadi krumpir, sačekaj da se malo ohladi i zatim ga presjeci po dužini.
  4. Izdubi ga no pripazi da ne pretjeraš kako ti polovica krumpira ne bi puknula.
  5. Izdubljeni dio krumpira stavljaj u jednu zdjelu u kojoj zatim napravi od njega pire krumpir. 
  6. Dodaj u njega vrhnje, parmezan, sol i papar po ukusu, po želji i malo otopljenog maslaca te sitno nasjeckanog češnjaka ili slanine. Dobro promiješaj da se sve sjedini.
  7. Zatim u svaku izdubljenu polovicu dodaj dobivenu smjesu te po želji na kraju ukrasi s još malo naribanog parmezana te s bosiljkom.
  8. Peci na 180 stupnjeva još oko 10 minuta ili dok se sir ne otopi.

Dobar tek!

 

gotovi za tren Počasti se brzinskim popečcima od krumpira Tko voli slane palačinke? Za doručak pripremi palačinke od krumpira i mladog luka Chill&Grill 2021 Krumpir na grillu: Dva načina za pripremu odličnog priloga

Posjeti Gastro.hr