gastro postao
Tri jednostavna sastojka, nekoliko začina i ocat sve je što ti treba za ovaj recept.
Ova autentična njemačka salata od krumpira potječe iz južne Njemačke gdje je i dalje jedna od najpopularnijih i najukusnijih od svih salata te recept koji se često može pronaći na njihovom jelovniku!
Osim što je jednostavna za pripremu, a poslužuje se topla, drugi dan njen okus bit će još bolji stoga svakako pripremi dovoljno i za neki drugi obrok!
Sastojci:
- 8 srednje velikih krumpira
- sol, papar
- 12 kriški slanine
- 1 veći luk, oguljen i sitno narezan
- 6 žlica bijelog vinskog octa
- 15 g svježeg peršina
Priprema:
- Krumpir stavi u veliku posudu, prekrij ga hladnom vodom i dodaj velikodušan prstohvat soli. Zagrij na srednje jakoj vatri, smanji toplinu i lagano kuhaj, oko 15 do 20 minuta.
- U međuvremenu, ispeci slaninu u velikoj tavi na srednje jakoj vatri dok ne postane hrskava, oko 10 do 15 minuta. Ocijedi ju na papirnatim ručnicima, a tavu s masnoćom ostavi sa strane. Nasjeckaj slaninu na velike komade.
- Ocijedi krumpir, oguli dok je još vruć i nareži ga na kockice od oko 3 centimetra. Krumpir stavi u veliku toplu zdjelu za posluživanje, dodaj slaninu i luk.
- Vrati tavu s masnoćom od pečenja slanine na srednje jaku vatru i zagrij dok ne postane vruća. Pažljivo dodaj ocat, sol i papar po ukusu. Prelij vrući preljev preko smjese krumpira. Dobro promiješaj i zatim ukrasi peršinom. Posluži toplo!
U slast!