Recepti 18. lipnja 2022.

Napravi odličnu krumpir salatu s tri jednostavna sastojka

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tri jednostavna sastojka, nekoliko začina i ocat sve je što ti treba za ovaj recept.

Ova autentična njemačka salata od krumpira potječe iz južne Njemačke gdje je i dalje jedna od najpopularnijih i najukusnijih od svih salata te recept koji se često može pronaći na njihovom jelovniku!

 

Možda vas zanima... Počasti se brzinskim popečcima od krumpira Recepti

 

Osim što je jednostavna za pripremu, a poslužuje se topla, drugi dan njen okus bit će još bolji stoga svakako pripremi dovoljno i za neki drugi obrok!

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 8 srednje velikih krumpira
  • sol, papar
  • 12 kriški slanine
  • 1 veći luk, oguljen i sitno narezan
  • 6 žlica bijelog vinskog octa
  • 15 g svježeg peršina

Priprema:

  1. Krumpir stavi u veliku posudu, prekrij ga hladnom vodom  i dodaj velikodušan prstohvat soli. Zagrij na srednje jakoj vatri, smanji toplinu i lagano kuhaj, oko 15 do 20 minuta.
  2. U međuvremenu, ispeci slaninu u velikoj tavi na srednje jakoj vatri dok ne postane hrskava, oko 10 do 15 minuta. Ocijedi ju na papirnatim ručnicima, a tavu s masnoćom ostavi sa strane. Nasjeckaj slaninu na velike komade.
  3. Ocijedi krumpir, oguli dok je još vruć i nareži ga na kockice od oko 3 centimetra. Krumpir stavi u veliku toplu zdjelu za posluživanje, dodaj slaninu i luk.
  4. Vrati tavu s masnoćom od pečenja slanine na srednje jaku vatru i zagrij dok ne postane vruća. Pažljivo dodaj ocat, sol i papar po ukusu. Prelij vrući preljev preko smjese krumpira. Dobro promiješaj i zatim ukrasi peršinom. Posluži toplo!

U slast!

 

Možda vas zanima... Za doručak pripremi palačinke od krumpira i mladog luka Recepti Možda vas zanima... Krumpir na grillu: Dva načina za pripremu odličnog priloga Špajza Možda vas zanima... Fondant krumpir: Ukusan prilog koji se topi u ustima Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.