Tako jednostavan, a tako fin ručak - krumpiri punjeni parmezanom i vrhnjem baš su za prste polizati!
Ovi punjeni krumpirisavršeni su kao brzi ručak ili ukusan prilog glavnom jelu. S obzirom na to da je njihova priprema vrlo jednostavna, tvoje vrijeme neće biti isključivo rezervirano za kuhinju, pa ćeš osim kuhanju, svoju pozornost moći pokloniti i svojim ukućanima, ili gostima ili pak omiljenoj seriji na TV-u
Osim parmezana, po želji u njih dodati možeš i sitno nasjeckani češnjak, slaninu, peršin, a krumpire prije posluživanja možeš ukrasiti listićima bosiljka, usitnjenim svježim ružmarinom i slično.
Mladi krupir odlično funkcionira u ovom jelu
foto: Shutterstock
Ne gasi ekran dok kuham
Krumpiri punjeni parmezanom i vrhnjem
14 MIN
pripreme
50 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Krumpir
4
kom
Kiselo vrhnje
120
ml
Parmezan
100
g
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Operi krumpire i po želji oguli koru s njih. Osuši ih i vilicom probodi na nekoliko mjesta.
Stavi krumpire u pleh za pečenje obloženu pek papirom. Prekrij alu folijom i peci na 220 stupnjeva 30-40 minuta, ovisno o veličini krumpira. Za ovaj recept najbolje je koristiti krumpire srednje veličine.
Izvadi krumpir, sačekaj da se malo ohladi i zatim ga presjeci po dužini.
Izdubi krumpir, no pripazi da ne pretjeraš kako ti polovica krumpira ne bi puknula.
Izdubljeni dio krumpira stavljaj u zdjelu te napravi pire krumpir.
U pire krumpir dodaj vrhnje, parmezan, sol i papar po ukusu, po želji i malo otopljenog maslaca te sitno nasjeckanog češnjaka ili slanine. Dobro promiješaj da se sve sjedini.
U svaku izdubljenu polovicu dodaj punjenje od pire krumpira te po želji na kraju ukrasi s još malo naribanog parmezana te bosiljkom.
Peci na 180 stupnjeva još 10-ak minuta ili dok se sir ne rastopi.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.