Recepti 03. srpnja 2020.

Za ručak pripremi krumpire punjene parmezanom i vrhnjem

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tako jednostavan, a tako fin...

Ovi krumpirići savršeni su kao brzi ručak ili ukusan prilog glavnom jelu. Obzirom da je njihova priprema veoma jednostavna, tvoje vrijeme neće biti isključivo rezervirano za kuhinju, pa ćeš osim na pripremu obroka, svoju pozornost moći obratiti i na neke druge aktivnosti.

Osim parmezana, po želji u njih dodati možeš i sitno nasjeckani češnjak, slaninu, peršin, a ukrasiti ga prije posluživanja možeš i mirisnim bosiljkom. 

 

Možda vas zanima... Napravi odličnu krumpir salatu s tri jednostavna sastojka Recepti

 

Sastojci:

  • 3 mlada krumpira srednje veličine
  • 100 mL vrhnja 
  • 70 g parmezana
  • sol, papar po ukusu

Priprema:

  1. Operi krumpir i po želji oguli koru s njega. Osuši ga i vilicom probodi na nekoliko mjesta.
  2. Stavi ga u posudu za pečenje obloženu pek papirom. Prekrij alu folijom i peci na 220 stupnjeva oko 30 do 40 minuta, ovisno o veličini krumpira.
  3. Izvadi krumpir, sačekaj da se malo ohladi i zatim ga presjeci po dužini.
  4. Izdubi ga no pripazi da ne pretjeraš kako ti polovica krumpira ne bi puknula.
  5. Izdubljeni dio krumpira stavljaj u jednu zdjelu u kojoj zatim napravi od njega pire krumpir. 
  6. Dodaj u njega vrhnje, parmezan, sol i papar po ukusu, po želji i malo otopljenog maslaca te sitno nasjeckanog češnjaka ili slanine. Dobro promiješaj da se sve sjedini.
  7. Zatim u svaku izdubljenu polovicu dodaj dobivenu smjesu te po želji na kraju ukrasi s još malo naribanog parmezana te s bosiljkom.
  8. Peci na 180 stupnjeva još oko 10 minuta ili dok se sir ne otopi.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Počasti se brzinskim popečcima od krumpira Recepti Možda vas zanima... Za doručak pripremi palačinke od krumpira i mladog luka Recepti Možda vas zanima... Krumpir na grillu: Dva načina za pripremu odličnog priloga Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.