Tater Tots mogu biti odličan prilog glavnom jelu, a mogu se poslužiti i kao odlična grickalica, primjerice uz pivo i - nogomet ili košarku
Krumpir, bilo da se radi o pomfritu, pečenom, kuhanom ili pireu, jedan je od najčešćih priloga svakom jelu. Ako želiš isprobati malo drugačiji drugačiji format priloga, koji se može poslužiti i kao slasna grickalica, danas ti donosimo vrlo popularan recept u SAD -u.
Riječ je o popularnim Tater Tots, vrsti kroketa od krumpira koji nas podsjećaju i na popularne hash browns. U američkim supermarketima Tater Tots mogu se kupiti i unaprijed pripremljeni i zamrznuti pa ih treba samo ispržiti.
Ali kako je uvijek puno zdravije pripremati ih kod kuće, pokazat ćemo ti korak po korak kako sami napraviti Tater Tots. Zabilježi ovaj recept,svi će te kasnije žicati!
Tater Tots
foto: Nathan Dumlao/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Tater Tots - kroketi od krumpira
15 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
Krumpir
1
kg
Oštro brašno
1
žlica
Češnjak u prahu
1
žličica
Luk u prahu
0,50
žličica
Origano
0,25
žličica
Kopar
0,25
žličica
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Listići svježeg peršina
2
žlica
Suncokretovo ulje
Postupak
Oguli krumpire i stavi u lonac u hladnu posoljenu vodeu, Pusti da zavrije, potom smanji vatru i pusti da kipi oko 7 minuta. Stavi sa strane da se krumpiri ohlade. Krumpiri ne moraju biti potpuno kuhani.
Naribaj polukuhane krumpire na što sitnije i iz njih iscijedi višak vode.
Stavi naribani krumpir u veliku zdjelu, umiješaj brašno, češnjak i luk u prahu, suhi origano i suhi kopar. Posoli i popapri prema ukusu. Umijesi u jednoličnu smjesu.
Od krumpira formiraj male krokete.
Prži Tater Tots krokete u vrelom ulju, dok ne dobiju zlaćanu boju.
Gotove krokete možeš posuti nasjeckanim peršinom.
Isprobaj i ove odlične ideje za slasne zalogaje od krumpira...