Slasne i slane palačinke od krumpira i mladog luka idealan su doručak ili brunch...
Ako tražiš jednostavan slani doručak, na pravom si mjestu, ove palačinke od krumpira i mladog luka ono su što tražiš. Po želji ih upotpuni kiselkastim ili umakom od jogurta i tvoj će dan garantirano započeti odlično!
Po želji prije posluživanja palačinke pospi parmezanom, a posluži ih uz komadiće slanine ili salate po izboru i u svoj organizam unesi sve potrebne hranjive sastojke od jutra!
Nadalje, ako ti je od dana prije ostalo pire krumpira, ovaj recept idealan je za smanjenje otpada od hrane, jer - hrana se ne baca!
Palačinke od krumpira i mladog luka
foto: Shutterstock
Ne gasi ekran dok kuham
Palačinke od krumpira i mladog luka
8 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Krumpir
140
g
Brašno
50
g
Soda bikarbona
2
žličica
Jaje
1
kom
Mlijeko
5
žlica
Mladi luk
3
kom
Suncokretovo ulje
2
žlica
Maslac
Postupak
Krumpir stavi u veliki lonac slane vode i kuhaj dok ne omekša. Dobro ocijedi, vrati natrag u lonac, prodinstaj minutu na laganoj vatri da se osuši, a zatim napravi od njega pire i ostavi ga da se ohladi.
Ohlađeni pire stavi u veću zdjelu zajedno s brašnom i sodom bikarbonom. Umuti jedno jaje s mlijekom, posoli, dodaj u zdjelu i umuti glatko tijesto. Umiješaj malo mladog luka, a dio ostavi sa strane za posluživanje.
U tavi zagrij pola količine ulja i malo maslaca, a zatim od tijesta oblikuj palačinke. Peci ih minutu-dvije sa svake strane dok ne porumeni, a zatim ih okreni i peci drugu stranu. Ponovi sve dok imaš tijesta.
Prije posluživanja pospi mladim lukom. Pored njih po želji posluži jaje na oko, slaninu ili druge dodatke po želji.