gastro postao
Slasne i slane palačinke idealan su doručak ili brunch...
Ako tražiš jednostavan i slan doručak, na pravom si mjestu. Po želji ga upotpuni kiselkastim ili umakom od jogurta i tvoj će dan garantirano započeti odlično!
Po želji prije posluživanja palačinke pospi parmezanom, a posluži ih uz komadiće slanine ili salate po izboru i u svoj organizam unesi sve potrebne hranjive sastojke od jutra! Nadalje, ako ti je od dana prije ostalo pire krumpira, ovaj recept idealan je kako ga ne bi morala bacati ili previše razmišljati uz što ćeš ga poslužiti.
Sastojci:
- 140 g krumpira izrezanog na veće komade
- 50 g brašna
- 2 žličice sode bikarbone
- 1 jaje
- 5 žlica mlijeka
- 3 mlada luka, sitno nasjeckana
- 2 žlice suncokretovog ulja
- maslac
Priprema:
- Krumpir stavi u veliki lonac slane vode i kuhaj dok ne omekša. Dobro ocijedi, vratite natrag u lonac, prodinstaj minutu na laganoj vatri da se osuši, a zatim napravi od njega pire i ostavi ga da se ohladi.
- Ohlađeni pire stavi u veću zdjelu zajedno s brašnom i sodom bikarbonom. Umuti jedno jaje s mlijekom, posoli, dodaj u zdjelu i umuti glatko tijesto. Umiješaj malo mladog luka, a dio ostavi sa strane za posluživanje.
- U tavi zagrij pola ulja i malo maslaca, a zatim od tijesta oblikuj tri palačinke. Peci ih minutu ili malo duže sa svake strane dok ne porumeni, a zatim ih okreni i peci drugu stranu. Ponovi sve dok imaš tijesta.
- Prije posluživanja pospi mladim lukom. Pored njih po želji posluži jaje na oko, slaninu ili druge dodatke po želji.
U slast!