Recepti Desert 05. svibnja 2025.

Napravi domaći fudge na štapiću od samo 5 sastojaka

Desert
15 MIN
8 MIN
8
JEDNOSTAVNO
Domaći fudge štapići od samo 5 sastojaka
Domaći fudge štapići od samo 5 sastojaka
foto: @chasetytreats Pinterest
Ništa ne razveseli kao čokolada, a ova je još u obliku sladoleda. Sreća na kvadrat!

Za mnoge je čokoladni fudge na štapiću bio ono malo veselje koje označava kraj školskog dana ili početak ljetnog popodneva. Taj puni okus čokolade ostao je zapečaćen u pamćenju - baš poput pudinga, ali hladniji, čvršći, i još bolji kad zagrizeš prvi put

Danas se taj okus može vratiti, ali u verziji koja ne uključuje aditive i teško izgovorive sastojke s deklaracija. Sve što ti treba vjerojatno imaš kod kuće: kakao, mlijeko, šećer i malo strpljenja.

Jednostavna priprema u jednom loncu

Ovi domaći čokoladni štapići rade se u jednom loncu i ulijevaju u bilo koje kalupe koje imaš, od klasičnih do improviziranih. Bez potrebe za skupom čokoladom ili blenderom, rezultat je gusta, pudingasta smjesa koja se nakon nekoliko sati u zamrzivaču pretvara u savršeno kremast desert. To je ona vrsta poslastice koju možeš podijeliti, ali sasvim nam je jasno zašto to možda nećeš htjeti.

rastopljena čokolada | Author: Curated Lifestyle/Unsplash Rastopljena čokolada foto: Curated Lifestyle/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Domaći fudge štapići
15 MIN
pripreme
8 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Kakao prah 0,50 šalica
  • Šećer 0,50 šalica
  • Gustin (Kukuruzni Škrob) 1 žlica
  • Sol 0,25 žličica
  • Mlijeko 2 šalica
  • Ekstrakt vanilije 0,50 žličica
Postupak
  1. U srednji lonac stavi kakao u prahu, šećer, gustin i sol. Umuti pjenjačom dok se sastojci ne sjedine i razbij sve grudice.


  2. Polako umiješaj 1⁄2 šalice mlijeka i miješaj dok smjesa ne postane glatka. Zatim dodaj preostalih 1 1⁄2 šalicu mlijeka i ponovno dobro izmiješaj.


  3. Stavi lonac na srednje jaku vatru i kuhaj uz stalno miješanje silikonskom špatulom kako mlijeko ne bi zagorjelo. Kad smjesa zavrije i počne se zgušnjavati, nastavi kuhati još otprilike jednu minutu, dok ne postane gustoće čokoladnog umaka i počne oblagati stražnju stranu špatule. Makni s vatre i umiješaj ekstrakt vanilije. Ohladi smjesu 5 minuta, povremeno miješajući – zgusnut će se još malo, do teksture toplog pudinga.


  4. Ravnomjerno podijeli smjesu u kalupe za sladoled (8 komada, po 60–70 ml). U svaki kalup umetni drveni štapić i stavi ih u zamrzivač na najmanje 6 sati, dok se potpuno ne stvrdnu.


  5. Prije posluživanja, drži kalupe kratko pod mlazom hladne vode kako bi lakše izvadio sladolede.


Klikni i na ove poslastice na štapiću!

Tiramisu na štapiću Možda vas zanima... Tiramisu na štapiću - fini desert u novom ruhu Recepti c Možda vas zanima... Cheesecake na štapiću ljetni je hit, a mi imamo recept! Špajza Možda vas zanima... Neodoljive tortice na štapiću s ružičastom čokoladom Recepti Možda vas zanima... Desert na štapiću: Karamelizirane jabuke Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.