gastro postao
Nakon brownie popsa, sladoleda i banana sa šlagom, predstavljamo vam jesensku verziju deserta na štapiću.
Isprobajte jednostavan recept za karamelizirane jabuke s hrskavim dodatkom. Vrijeme pripreme je 25 minuta, a količina jabuka dovoljna je za otprilike 15 popsa.
Ako nemate pribor kojim možete dobiti kuglice jabuke, jednostavno ih narežite na kockice jednake veličine. Obavezno ih dobro pobrišite kako bi se karamel dobro zalijepio i brzo ih umočite u nasjeckane lješnjake.
Možete ih posložiti u staklenku i poslužiti uz šalicu vrućeg čaja.
Sastojci:
- 2 velike Granny Smith jabuke
- Drveni/plastični štapići
- 300 g karamela
- 2 žlice mlijeka
- 3 žlice nasjeckanih lješnjaka
Priprema:
- Jabuke operite, ogulite i narežite na jednake komade. Položite ih između dva papirnata ubrusa i pobrišite kako bi se karamela mogla lakše zalijepiti.
- Poredajte ih na papir za pečenje i zabodite štapiće, a zatim ih stavite u hladnjak.
- Otopite karamel bombone s 2 žlice mlijeka, maknite s vatre i ostavite 5 minuta da se ohladi.
- Umočite jabuke u karamelu i brzo ih pospite lješnjacima. Stavite ih nazad na papir za pečenje i ostavite u hladnjaku još nekoliko minuta.
Uživajte!