13. rujna 2016.

Recept za domaću nutelu nakon kojeg ćete zaboraviti na kupovnu

Nutella
gastro postao gastro.24sata.hr
Sa relativno malo sastojaka pripremit ćete najukusniji i najkremastiji namaz od lješnjaka

Popularni namaz od lješnjaka obožavani je prilog gotovo svakoj palačinki, ponekom kolaču i kruhu. Vrijeme je da pripremite domaću Nutellu, a iskoristite ih u našim receptima koje morate isprobati. Cijelih jedanaest slastica pronađite ovdje.

Sastojci:

  • 1 šalica lješnjaka, tostiranih
  • 1/4 šalice šećera
  • 1 žlica kakao praha
  • 1 žličica soli
  • 3 žlice kokosovog ulja
  • 300g čokolade
Nutella | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Priprema:

  1. Tostirajte lješnjake: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Stavite ih na pleh i tostirajte dok ne pozlate oko pet minuta. Ohladite
  2. U mikseru izmiješajte lješnjake sa šećerom, kakao prahom i soli dok ne dobijete svojevrsnu pastu. Dodajte ulje kokosa i miksajte dok ne postane glatko.
  3. Dodajte lagano ohlađenu čokoladu i miksajte dok se ne poveže. Stavite u staklenke i čuvajte na sobnoj temperaturi do 2 tjedna.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.