gastro postao
Sa relativno malo sastojaka pripremit ćete najukusniji i najkremastiji namaz od lješnjaka
Popularni namaz od lješnjaka obožavani je prilog gotovo svakoj palačinki, ponekom kolaču i kruhu. Vrijeme je da pripremite domaću Nutellu, a iskoristite ih u našim receptima koje morate isprobati. Cijelih jedanaest slastica pronađite ovdje.
Sastojci:
- 1 šalica lješnjaka, tostiranih
- 1/4 šalice šećera
- 1 žlica kakao praha
- 1 žličica soli
- 3 žlice kokosovog ulja
- 300g čokolade
Priprema:
- Tostirajte lješnjake: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Stavite ih na pleh i tostirajte dok ne pozlate oko pet minuta. Ohladite
- U mikseru izmiješajte lješnjake sa šećerom, kakao prahom i soli dok ne dobijete svojevrsnu pastu. Dodajte ulje kokosa i miksajte dok ne postane glatko.
- Dodajte lagano ohlađenu čokoladu i miksajte dok se ne poveže. Stavite u staklenke i čuvajte na sobnoj temperaturi do 2 tjedna.