gastro postao
Svježi sir, limun i breskve odlična su kombinacija za savršeno pahuljaste palačinke.
Malo tko može ostati ravnodušan na američke palačinke. Izgledom nešto deblje od klasičnih, pahuljaste teksture, ovakve palačinke pružaju nebrojeno mnogo mogućnosti za igranje. Ovog vam puta donosimo recept za palačinke sa zrnatim sirom, limunovom koricom i preljevom od breskve koje ćete obožavati. Upustite se u pripremu i oduševite slatkim okusima nešto drugačijeg najdražeg američkog deserta.
Potrebno vam je:
- 2 šalice brašna
- 5 žlica smeđeg šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 šalice mlijeka
- 4 jaja
- 4 žlice maslaca
- 1 žličica soli
- 1 ½ šalice zrnatog sira
- 2 breskve
- Limunova korica
Priprema:
- Pomiješajte brašno, šećer, prstohvat soli i prašak za pecivo.
- U drugoj posudi pomiješajte mlijeko, maslac, zrnati sir i limunovu koricu.
- Odvojite bjelanjke od žumanjaka i žumanjke dodajte u smjesu s mlijekom.
- Bjelanjke miksajte dok ne postanu pjenasti.
- Smjesi s mlijekom i žumanjcima dodajte suhe sastojke koje ste prethodno pomiješali.
- Miješajte pjenjačom ili drvenom kuhačom, ali ne mikserom.
- Na kraju umiješajte bjelanjke, zagrijte tavu, dodajte malo maslaca i pecite palačinke dok ne dobiju zlatnu boju.
- Breskve nasjeckajte i stavite u mješavinu maslaca i šećera koje ste zagrijali na vatri dok se šećer ne otopi.
- Kuhajte još kratko dok breskve ne omekšaju pa prelijte po palačinkama.
Dobar tek!