Za ručak pripremi njoke u umaku od gljiva i gorgonzole

Shutterstock
Savršen obrok za hladnije dane!
Vidi originalni članak

Gljive u kombinaciji s aromatičnom gorgonzolom odlično funkcioniraju u ovom jednostavnom ručku (ili večeri) koji je spreman za posluživanje u samo 20 minuta! Popis namirnica je zaista kratak, kao i vrijeme pripreme i kuhanja. Stoga ako si u žurbi, ovo je idealan recept za tebe. Svakako isprobaj! 

Sastojci: 

  • 2 x 400 g pakiranja svježih njoka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Komadić maslaca
  • 1 veliki luk, grubo nasjeckan
  • 500 g šampinjona, narezanih na ploške
  • 2 velika češnja češnjaka, nasjeckana
  • 150 g gorgonzole
  • Vezica peršina, nasjeckanog
  • Sol
  • Papar
  • Muškatni oraščić

Priprema:

  1. U velikom loncu zakuhaj vodu, dodaj njoke i kuhaj ih prema uputama na pakiranju. Kada isplivaju na površinu, gotovi su. Ocijedi ih i ostavi sa strane.
  2. U međuvremenu u velikoj tavi zagrij ulje i maslac.
  3. Dodaj luk i gljive, dinstaj jednu minutu na jakoj vatri, a zatim smanji vatru na srednju, stavi poklopac i kuhaj 5 minuta uz povremeno miješanje. 
  4. Dodaj češnjak, kuhaj 1-2 minute, a zatim umiješaj gorgonzolu. Začini solju, paprom i muškatnim oraščićem.
  5. Kada je umak gotov, umiješaj njoke.
  6. Na kraju dodaj peršin.
  7. Posluži toplo uz svježe naribani parmezan. 

U slast! 

Ako voliš gljive, svakako isprobaj i sljedeće recepte...

jesenski obrok Za ručak napravi savršeno kremastu tjesteninu s gljivama

u tri kratka koraka Brzinski kus-kus sa špinatom i gljivama

Sweety&Spicy Za ručak pripremi ukusnu krem juhu od gljiva

Neodoljiv ručak Za ručak pripremi gljive punjene slaninom i sirom

Posjeti Gastro.hr