gastro postao
Savršen obrok za hladnije dane!
Gljive u kombinaciji s aromatičnom gorgonzolom odlično funkcioniraju u ovom jednostavnom ručku (ili večeri) koji je spreman za posluživanje u samo 20 minuta! Popis namirnica je zaista kratak, kao i vrijeme pripreme i kuhanja. Stoga ako si u žurbi, ovo je idealan recept za tebe. Svakako isprobaj!
Sastojci:
- 2 x 400 g pakiranja svježih njoka
- 2 žlice maslinovog ulja
- Komadić maslaca
- 1 veliki luk, grubo nasjeckan
- 500 g šampinjona, narezanih na ploške
- 2 velika češnja češnjaka, nasjeckana
- 150 g gorgonzole
- Vezica peršina, nasjeckanog
- Sol
- Papar
- Muškatni oraščić
Priprema:
- U velikom loncu zakuhaj vodu, dodaj njoke i kuhaj ih prema uputama na pakiranju. Kada isplivaju na površinu, gotovi su. Ocijedi ih i ostavi sa strane.
- U međuvremenu u velikoj tavi zagrij ulje i maslac.
- Dodaj luk i gljive, dinstaj jednu minutu na jakoj vatri, a zatim smanji vatru na srednju, stavi poklopac i kuhaj 5 minuta uz povremeno miješanje.
- Dodaj češnjak, kuhaj 1-2 minute, a zatim umiješaj gorgonzolu. Začini solju, paprom i muškatnim oraščićem.
- Kada je umak gotov, umiješaj njoke.
- Na kraju dodaj peršin.
- Posluži toplo uz svježe naribani parmezan.
U slast!