Za ručak: Zapečeni njoki s graškom i šunkom

Thinkstock
Ako dosad niste jeli zapečene njoke, ovo će vam jelo biti pravo iznenađenje!
Vidi originalni članak

Počasti se kremastim ručkom koji ne zahtijeva puno truda ni snalaženje u kuhinji. Priprema i pečenje će ti oduzeti samo pola sata, osim ako ne odlučiš napraviti domaće njoke. U tom slučaju svakako pročitaj naš recept i nekoliko savjeta za postizanje dobre teksture i izvrsnog okusa. Dobar tek!

 

Nešto slatko by Katarina Domaći njoki od batata u umaku od vrganja i pancete

 

Sastojci:

  • 400 g njoka
  • 2 žlice maslaca
  • 100 g šunke
  • 2 režnja češnjaka
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 g parmezana
  • 150 g graška
  • Papar

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Skuhaj njoke u posoljenoj vodi. Izvadi ih čim isplivaju na površinu.
  3. U tavici rastopi maslac i lagano zapeci kockice šunke. Izvadi šunku i stavi je sa strane.
  4. U tavicu ubaci nasjeckani češnjak i vrhnje i vrati je na vatru. Kad se reducira za trećinu, dodaj naribani parmezan i promiješaj. Posoli i popapri.
  5. Dodaj njoke i polovicu graška pa kuhaj minutu na laganoj vatri. 
  6. Premjesti u posudu za pečenje i peci dok se smjesa ne zgusne, 15-20 minuta.
  7. Izvadi iz pećnice, dodaj preostali grašak, kockice šunke i posluži toplo.

 

brzo i jednostavno Brzinski njoki s rajčicom i sirom

 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr