Recepti 9671 prikaza 23. siječnja 2018.

Ideja za ručak: Njoki u umaku od rajčice

Thinkstock
Jednostavan spoj mozzarelle i rajčice na divan će se način sljubiti s njokima u ovom aromatičnom jelu.

Domaći njoki, umak od rajčice, omiljeni začini i fina mozzarella savršen su recept za jednostavan i okusom bogat ručak. Njoke skuhajte u umaku od rajčica, a zatim sve zajedno prebacite u posudu za pečenje, pa začinite kvalitetnom mozzarellom.Ubacite u pećnicu i pustite da se sir rastopi. Za to vrijeme pripremite finu sezonsku salatu. 

 

njoko.jpg Možda vas zanima... Sve što ste oduvijek željeli znati o njokima! Špajza

 

Ovakav jednostavan ručak idealan je za pripremu nakon dugog radnog dana, a dodate li mu i malo pancete ili pak omiljene kobasice, uživat ćete u potpunom obroku gotovom za manje od pola sata.

 

Možda vas zanima... Njoki s tri vrste sira podižu raspoloženje Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 1 crvena paprika
  • 400 g pelata 
  • 500 g njoka
  • 1 žličica sušenog ili 1 šaka svježeg bosiljka
  • 125 g mozzarelle

Priprema:

  1. Zagrijte ulje u velikoj tavi te propirjajte nasjeckani luk i sitno sjeckanu papriku pet minuta.
  2. Umiješajte protisnuti češnjak, pržite ga minutu pa dodajte u to sjeckanu rajčicu i njoke.
  3. Pirjajte 10-15 minuta, sve dok njoki dovoljno ne omekšaju, a umak postane gust.
  4. Povremeno promiješajte.
  5. Posolite, dodajte natrgane bosiljak i premjestite u veliku vatrostalnu posudu.
  6. Pospite njoke razmrvljenom mozzarellom i potom pecite pet-šest minuta, sve dok sir ne dobije mjehuriće i zlatnu boju.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.