Recepti 18. siječnja 2020.

Zapečeni njoki u mirisnom umaku od rajčice

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan spoj mozzarelle i rajčice na divan će se način sljubiti s njokima u ovom aromatičnom jelu.

Domaći njoki, umak od rajčice, omiljeni začini i fina mozzarella savršen su recept za jednostavan i okusom bogat ručak. Njoke pomiješaj s umakom od rajčica, sve zajedno prebaci u posudu za pečenje pa začini kvalitetnom mozzarellom. Ubaci u pećnicu i pusti da se sir rastopi. 

Dodaš li i malo pancete ili pak omiljene kobasice, uživat ćeš u potpunom obroku gotovom za manje od pola sata.

 

 

Možda vas zanima... Njoki od ricotte koji se tope u ustima Recepti

 

Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 1 crvena paprika
  • 400 g pelata 
  • 500 g njoka
  • 1 žličica sušenog ili 1 šaka svježeg bosiljka
  • 125 g mozzarelle

Priprema:

  1. Zagrij ulje u velikoj tavi te propirjaj nasjeckani luk i sitno sjeckanu papriku pet minuta.
  2. Umiješaj protisnuti češnjak, prži ga minutu pa dodaj u to sjeckanu rajčicu. Kuhaj 10-ak minuta i povremeno promiješaj.
  3. Skuhaj njoke prema uputama na pakiranju pa ih umiješaj u umak.
  4. Posoli, dodaj natrgani bosiljak i premjesti u veliku vatrostalnu posudu.
  5. Pospi njoke razmrvljenom mozzarellom i peci do deset minuta, sve dok sir ne dobije mjehuriće i zlatnu boju.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Domaći njoki od batata u umaku od vrganja i pancete Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.