Recepti Tjestenina 30. lipnja 2024.

LJETNI RUČAK Brzinski njoki s rajčicom i sirom

Tjestenina
10 MIN
20 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Njoki s rajčicom i sirom
Njoki s rajčicom i sirom
foto: SHUTTERSTOCK
Mozzarella i rajčica na divan će se način sljubiti s njokima... Ovi brzinski njoki s rajčicom i sirom pravi su ljetni hit i najbolji ljetni ručak u dane kad ti se ne da puno vremena provoditi u kuhinji

Domaći njoki, umak od rajčice, omiljeni začini i fina mozzarella savršen su recept za jednostavan i okusom bogat ručak. Njoke pomiješaj s umakom od rajčica, sve zajedno prebaci u posudu za pečenje pa pospi naribanom mozzarellom. Ubaci u pećnicu i pusti da se sir rastopi. 

Za mesni ručak slobodno dodaj i malo pancete ili pak kobasicu!

Ne gasi ekran dok kuham

Brzinski njoki s rajčicom i sirom
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Maslinovo ulje 1 žlica
  • Luk 1 kom
  • Svježa crvena paprika 1 kom
  • Pelati iz konzerve 400 g
  • Njoki 500 g
  • Svježi bosiljak 0,33 šalica
  • Mozzarella 125 g
Postupak
  1. Zagrij ulje u velikoj tavi te propirjaj nasjeckani luk i sitno sjeckanu papriku 5 minuta.


  2. Umiješaj protisnuti češnjak, prži ga minutu pa dodaj u to sjeckanu rajčicu. Kuhaj 10-ak minuta i povremeno promiješaj.


  3. Skuhaj njoke prema uputama na pakiranju pa ih umiješaj u umak.


  4. Posoli, dodaj natrgani bosiljak i premjesti u veliku vatrostalnu posudu.


    Bosiljak



  5. Pospi njoke razmrvljenom mozzarellom i peci do 10 minuta na 200 stupnjeva, sve dok sir ne dobije mjehuriće i zlatnu boju.


VOLIŠ NJOKE? Pripremili smo još nekoliko recepata: 

Njoki u bijelom umaku Možda vas zanima... Njoki u bijelom umaku gotovi su za samo 15 minuta Recepti Možda vas zanima... Brzinski ručak: Kremasti njoki s dvije vrste sira i špinatom Recepti Možda vas zanima... Slasna kombinacija njoka, kelja i dvije vrste sira Recepti Možda vas zanima... Njoki u umaku od limuna, špinata i graška Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:25 13. Svibanj 2022.

    Njam