gastro postao
Mozzarella i rajčica na divan će se način sljubiti s njokima...
Domaći njoki, umak od rajčice, omiljeni začini i fina mozzarella savršen su recept za jednostavan i okusom bogat ručak. Njoke pomiješaj s umakom od rajčica, sve zajedno prebaci u posudu za pečenje pa pospi mozzarellom. Ubaci u pećnicu i pusti da se sir rastopi.
Slobodno dodaj i malo pancete ili pak kobasicu!
Sastojci:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 luk
- 1 crvena paprika
- 400 g pelata
- 500 g njoka
- 1 žličica sušenog ili 1 šaka svježeg bosiljka
- 125 g mozzarelle
Priprema:
- Zagrij ulje u velikoj tavi te propirjaj nasjeckani luk i sitno sjeckanu papriku pet minuta.
- Umiješaj protisnuti češnjak, prži ga minutu pa dodaj u to sjeckanu rajčicu. Kuhaj 10-ak minuta i povremeno promiješaj.
- Skuhaj njoke prema uputama na pakiranju pa ih umiješaj u umak.
- Posoli, dodaj natrgani bosiljak i premjesti u veliku vatrostalnu posudu.
- Pospi njoke razmrvljenom mozzarellom i peci do deset minuta na 200 stupnjeva, sve dok sir ne dobije mjehuriće i zlatnu boju.
Dobar tek!
VOLIŠ NJOKE? Pripremili smo još nekoliko recepata: