Mozzarella i rajčica na divan će se način sljubiti s njokima... Ovi brzinski njoki s rajčicom i sirom pravi su ljetni hit i najbolji ljetni ručak u dane kad ti se ne da puno vremena provoditi u kuhinji
Domaći njoki,umak od rajčice,omiljeni začini i fina mozzarellasavršen su recept za jednostavan i okusom bogat ručak. Njoke pomiješaj s umakom od rajčica, sve zajedno prebaci u posudu za pečenje pa pospi naribanommozzarellom. Ubaci u pećnicu i pusti da se sir rastopi.
Za mesni ručak slobodno dodaj i malo pancete ili pak kobasicu!
Ne gasi ekran dok kuham
Brzinski njoki s rajčicom i sirom
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Maslinovo ulje
1
žlica
Luk
1
kom
Svježa crvena paprika
1
kom
Pelati iz konzerve
400
g
Njoki
500
g
Svježi bosiljak
0,33
šalica
Mozzarella
125
g
Postupak
Zagrij ulje u velikoj tavi te propirjaj nasjeckani luk i sitno sjeckanu papriku 5 minuta.
Umiješaj protisnuti češnjak, prži ga minutu pa dodaj u to sjeckanu rajčicu. Kuhaj 10-ak minuta i povremeno promiješaj.
Skuhaj njoke prema uputama na pakiranju pa ih umiješaj u umak.
Posoli, dodaj natrgani bosiljak i premjesti u veliku vatrostalnu posudu.
Pospi njoke razmrvljenom mozzarellom i peci do 10 minuta na 200 stupnjeva, sve dok sir ne dobije mjehuriće i zlatnu boju.
VOLIŠ NJOKE? Pripremili smo još nekoliko recepata:
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.