Recepti 03. kolovoza 2020.

Brzinski zapečeni njoki s rajčicom i sirom

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mozzarella i rajčica na divan će se način sljubiti s njokima...

Domaći njoki, umak od rajčice, omiljeni začini i fina mozzarella savršen su recept za jednostavan i okusom bogat ručak. Njoke pomiješaj s umakom od rajčica, sve zajedno prebaci u posudu za pečenje pa pospi mozzarellom. Ubaci u pećnicu i pusti da se sir rastopi. 

Slobodno dodaj i malo pancete ili pak kobasicu!

 

Možda vas zanima... Njoki u umaku od limuna, špinata i graška Recepti

 

Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 1 crvena paprika
  • 400 g pelata 
  • 500 g njoka
  • 1 žličica sušenog ili 1 šaka svježeg bosiljka
  • 125 g mozzarelle

Priprema:

  1. Zagrij ulje u velikoj tavi te propirjaj nasjeckani luk i sitno sjeckanu papriku pet minuta.
  2. Umiješaj protisnuti češnjak, prži ga minutu pa dodaj u to sjeckanu rajčicu. Kuhaj 10-ak minuta i povremeno promiješaj.
  3. Skuhaj njoke prema uputama na pakiranju pa ih umiješaj u umak.
  4. Posoli, dodaj natrgani bosiljak i premjesti u veliku vatrostalnu posudu.
  5. Pospi njoke razmrvljenom mozzarellom i peci do deset minuta na 200 stupnjeva, sve dok sir ne dobije mjehuriće i zlatnu boju.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Njoki u bijelom umaku gotovi su za samo 15 minuta Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.