Za slatke užitke: Puslice s bademima

Thinkstock Puslice će ispasti bolje ako upotrijebiš šećer u prahu ili vrlo sitni šećer
Brzinski desert koji možete iskoristiti na nebrojeno mnogo načina lako se priprema i sjajnog je okusa - upravo savršeno!
Vidi originalni članak

Poznati slatki kolačići od bjelanjaka dobili su novo ruho. U smjesu prije pečenja ubacite sjeckane bademe pa oblikujte puslice. Pecite ih, a zatim, kada su dovoljno tvrde izvana, a prhke iznutra, poslužite uz čitav niz slatkih delicija. Bit će sjajan ukras tortama, na idealan će način upotpuniti deserte u čašama, a najbolje će ipak biti same, za male slatke užitke

 

BRZI DESERT Najbolja gastro prevara: Lažna kremšnita s keksima

 

10. dan Foodmassa Gingerbread man - engleski keks bez kojeg se ne može

Potrebno vam je:

  • 1 šalica dr. Oetker mljevenih badema
  • 2 veća bjelanjka
  • 1 šalica šećera u prahu
  • Par kapi dr. Oetker ekstrakta vanilije
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  2. Zagrijte pola posude vode pa na nju dodajte drugu posudu pritom pazeći da gornja posuda ne dodiruju vodu.
  3. Pomiješajte jaja, šećer u prahu i šećer pa ih prebacite u gornju posudu i uz stalno miješanje kuhajte dok bjelanjci ne postanu topli.
  4. Maknite s pare pa dobro izmiksajte bjelanjke.
  5. Dodajte dr. Oetker ekstrakt vanilije, miksajte još neko vrijeme dok ne dobijete čvrstu i sjajnu smjesu.
  6. Mljevene dr. Oetker bademe ubacite u bjelanjke.
  7. Odmah žlicom prebacite smjesu na papir za pečenje i pecite na 100 stupnjeva. Vrata pećnice možete držati odškrinuta pomoću drvene kuhače.
  8. Pecite oko 20 minuta.
  9. Ohladite i poslužite.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr