Zapečena riža s piletinom - ručak iz jedne posude

Prabal Pratap/Pexels Zapečena piletina s rižom
Svi volimo recepte koji ne zahtijevaju previše posuđa, vremena i pripreme. Upravo zato, neopisivo nam se sviđa jednostavna, ali tako slasna zapečena riža s piletinom...
Vidi originalni članak

Zapečena riža s piletinom idealan je ručak kod pripreme kojeg jednim pečenjem i jednom posudom riješite glavno jelo i prilog odjednom. Sve što vam preostaje jest pripremiti salatu i uživati u danu bez pranja hrpe suđa nakon ručka.

 

intervju Maja Šabić: "Riža s piletinom je super rješenje za prvu pomoć!"

 

 

Zapečena riža s piletinom

Sastojci - za 4 osobe:

  • 4 pileća batka sa zabatkom 
  • 240 g riže
  • 1 žlica svinjske masti ili 2 žlice ulja
  • 500 ml vode
  • 2 žličice soli
  • 2 žličice papra
  • sjeckani list peršina – količinu odredite po vlastitoj želji

 

Bez problema! Jela iz jednog lonca - za više uživanja

 

Postupak:

  1. Ugrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Dublju posudu za pečenje premaži svinjskom mašću ili uljem.
  3. Istresi rižu i rasporedi je po cijeloj površini posude.
  4. Rižu prelij vodom, dodaj sjeckani list peršina, žličicu soli i žličicu papra i lagano promiješaj.
  5. Piletinu začini žličicom soli i žličicom papra i poslaži na rižu.
  6. Peci na 200 stupnjeva, 45-60 minuta.
  7. Posluži uz svježu zelenu salatu.

 

fino i lagano Sočna marinirana piletina od koje rastu zazubice! Okusi ljeta cijele godine Mediteranska piletina s povrćem – rustikalno jelo savršenih aroma


 

Posjeti Gastro.hr