Mediteranska piletina s povrćem je vrlo ukusno, rustikalno jelo, jednostavno za pripremu, a savršeno za ručak i večeru. Recept s piletinom može biti obogaćen različitim sastojcima tipičnim za mediteransku kuhinju poput rajčice, maslina, kapara, češnjaka, luka i aromatičnog bilja koji svojom aromom obogaćuju piletinu!
Tajna dobrog okusa
Mi smo za jelo koristili pileće filee, ali možeš upotrijebiti i druge dijelove kao što su batci, zabatci ili krilca koji daju više okusa i slasne masnoće. U umak svakako dodaj i sušene rajčice, zelene masline ili drugo aromatično bilje za posebniji okus.
Mediteranska piletina s povrćem je savršeno jelo jer se sve na kraju kuha u istoj posudi, a i vrlo praktično jer se kuhanjem na laganoj vatri možemo posvetiti drugim aktivnostima, bez stalnog nadzora.
Savršena kao ukusan obrok za ručak i večeru s obitelji ili gostima, mediteranska piletina s povrćem može se pripremiti u bilo koje doba godine - samo odaberi sezonski prilog i napravi kompletan obrok koji će svi voljeti!
Mediteranska piletina s povrćem
Sastojci (za 4 osobe):
- 4 pileća filea (po 160 g)
- 2 tikvice
- bosiljak
- 1 patlidžan
- 5 žlica ulja
- 8 osušenih rajčica (iz ulja)
- sol i papar
Priprema:
- Upali grill funkciju u pećnici. Tikvice i patlidžan operi, očisti i nareži na ploške debljine 4 mm. Poslaži ih na lim obložen aluminijskom folijom, premaži sa 2 žlice ulja, posoli i popapri te peci u pećnici pod grillom 10 minuta.
- Piletinu natrljaj solju i paprom te prži na 2 žlice ulja oko 10 minuta.
- Tjesteninu skuhaj u dosta posoljene vode prema uputama s pakiranja. Rajčice nareži na tanke trakice. Četiri grančice bosiljka isperi, posuši i također nareži na trakice, pečene tikvice i patlidžan nareži na kockice.
- Piletinu nareži na šire trake. Zagrij preostalu žlicu ulja te na njemu kratko miješaj rajčice i povrće pa ih izmiješaj s ocijeđenom tjesteninom, bosiljkom i mesom.
Ako ti se sviđa naša mediteranska piletina s povrćem, isprobaj i sljedeće recepte...