Recepti 25. svibnja 2023.

Mediteranska piletina s povrćem – rustikalno jelo savršenih aroma

Grilana pileća prsa
Grilana pileća prsa foto: Alleksana/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršena kao ukusan obrok za ručak i večeru s obitelji ili gostima, mediteranska piletina s povrćem može se pripremiti u bilo koje doba godine - samo odaberi sezonski prilog i napravi kompletan obrok koji će svi voljeti!

Mediteranska piletina s povrćem je vrlo ukusno, rustikalno jelo, jednostavno za pripremu, a savršeno za ručak i večeru. Recept s piletinom može biti obogaćen različitim sastojcima tipičnim za mediteransku kuhinju poput rajčice, maslina, kapara, češnjaka, luka i aromatičnog bilja koji svojom aromom obogaćuju piletinu!

 

Alfredo piletina Možda vas zanima... Alfredo piletina - ručak gotov za manje od pola sata Recepti

 

Tajna dobrog okusa

Mi smo za jelo koristili pileće filee, ali možeš upotrijebiti i druge dijelove kao što su batci, zabatci ili krilca koji daju više okusa i slasne masnoće. U umak svakako dodaj i sušene rajčice, zelene masline ili drugo aromatično bilje za posebniji okus. 

Mediteranska piletina s povrćem je savršeno jelo jer se sve na kraju kuha u istoj posudi, a i vrlo praktično jer se kuhanjem na laganoj vatri možemo posvetiti drugim aktivnostima, bez stalnog nadzora. 

 | Author: Karolina Grabowska/Pexels Patlidžan foto: Karolina Grabowska/Pexels

Savršena kao ukusan obrok za ručak i večeru s obitelji ili gostima, mediteranska piletina s povrćem može se pripremiti u bilo koje doba godine - samo odaberi sezonski prilog i napravi kompletan obrok koji će svi voljeti!

 | Author: Alleksana/Pexels Pileća prsa foto: Alleksana/Pexels

Mediteranska piletina s povrćem

Sastojci (za 4 osobe):

  • 4 pileća filea (po 160 g)
  • 2 tikvice
  • bosiljak
  • 1 patlidžan
  • 5 žlica ulja
  • 8 osušenih rajčica (iz ulja)
  • sol i papar

 

Možda vas zanima... Mediteranska tjestenina s kozicama gotova u trenu Recepti

 

Priprema:

  1. Upali grill funkciju u pećnici. Tikvice i patlidžan operi, očisti i nareži na ploške debljine 4 mm. Poslaži ih na lim obložen aluminijskom folijom, premaži sa 2 žlice ulja, posoli i popapri te peci u pećnici pod grillom 10 minuta.
  2. Piletinu natrljaj solju i paprom te prži na 2 žlice ulja oko 10 minuta.
  3. Tjesteninu skuhaj u dosta posoljene vode prema uputama s pakiranja. Rajčice nareži na tanke trakice. Četiri grančice bosiljka isperi, posuši i također nareži na trakice, pečene tikvice i patlidžan nareži na kockice.
  4. Piletinu nareži na šire trake. Zagrij preostalu žlicu ulja te na njemu kratko miješaj rajčice i povrće pa ih izmiješaj s ocijeđenom tjesteninom, bosiljkom i mesom.

piletina | Author: Alleksana/Pexels Grilana pileća prsa foto: Alleksana/Pexels  

Ako ti se sviđa naša mediteranska piletina s povrćem, isprobaj i sljedeće recepte...

 

Piletina u slanini Možda vas zanima... Piletina u slanini i salata od tjestenine - savršen spoj Recepti Kremasta juha s piletinom i povrćem Možda vas zanima... NOVI HIT Kremasta juha s piletinom i povrćem Recepti Hladna salata s piletinom Možda vas zanima... Na posao ponesi salatu s tjesteninom i piletinom Recepti Grilana marinirana piletina Možda vas zanima... SOČNO I MOĆNO Piletina s roštilja marinirana u pivu Recepti piletina, pileća krilca Možda vas zanima... 5 najslasnijih ideja za ručak s piletinom Recepti Možda vas zanima... Imamo najbolji recept za slasne pileće pohance! Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.