Mnogima je piletina omiljena vrsta mesa, a znamo i zašto. Mogućnosti pripreme su brojne, a zbog neutralnog i blagog okusa, piletina se odlično slaže s različitim kombinacijama začina i okusa.
Izdvojili smo ukusne i nimalo dosadno recepte s piletinom - za sve one koji vole isprobavati nova i zanimljiva jela...
Korma s piletinom - aromatično indijsko jelo
Korma je jedno od poznatijih indijskih jela, a postoje dvije verzije - ona sjeverna (kremasti i svijetli umak na bazi jogurta) te južna (rjeđi i ljući umak na bazi umaka od rajčica). Ovog puta Sweety and spicy donosi ti recept za sjevernjačku verziju.
U prijevodu ovaj naziv znači “pirjati”, a razlog je što se meso ili/i povrće najprije pirja sa svim začinima, a zatim se polagano kuha na laganoj vatri dok se ne stvori fantastičan kremasti i okusima bogati umak.
Hrskava pohana piletina
Isprobaj recept za sendvič s hrskavom piletinom po receptu američkog fast food lanca! Misterija i panika koja je zahvatila Ameriku kada je popularni fast food lanac Popeyes ukinuo njihove sendviče s piletinom bila je fascinantna, stoga se Geeketa bacila u avanturu rekonstrukcije istoga.
Nakon proučavanja videa, recepata i članaka okušala se u izradi upravo tog sendviča, a možda još i boljeg. Svakako isprobaj!
Rolice s piletinom i grah salatom
Za ručak pripremi sočne rolice od piletine i špeka i finu grah salatu s bučinim uljem. Recept ti donosi naša blogerica Marijana Zlomislić, a ovako pripremljena piletina može se bez problema peći na tavi ili u pećnici i biti također odličan snack!
Uz grah salatu obilno začinjenu bučinim uljem, grilane pileće špek rolice su definitivno obrok za poželjeti. Od ovih sastojaka možeš napraviti 12 špek rolica.
Krem juha od piletine
Ostatke piletine jednostavno je prenamijeniti u ukusno i zasitno jelo na žlicu. Chowder je vrsta guste, kremaste juhe koja dobro funkcionira i s morskim plodovima, povrćem, ali i s mesom.
Postoji mnogo varijacija, a naš prijedlog je chowder s piletinom i kukuruzom. U ovom receptu, Laura Roman je koristila ostatke pečene piletine.
Slatko-kiseli bataci
Sweet and salty by Matea pripremila je odličan recept za sočne pileće batake. Velik broj ljudi će reći da im je piletina najdraže meso. Ili barem ono koje najčešće jedu. A za obiteljskim stolom će vjerojatno svi najprije posegnuti za batkom.
Da izbjegneš svađu za stolom, u ovom receptu koristi isključivo batake. Formula za količinu je jednostavna: broj osoba pomnožen s minimalno 2, ili 3, jer će ti ovi ljepljivi i sočni batci biti toliko ukusni da ćeš zasigurno htjeti još.