Pripremi laganu i osvježavajuću hladnu salatu s tjesteninom i piletinom i oduševi ukućane brzim i ukusnim obrokom. Ovakve salate se lako pripremaju, a prednost je i što se mogu pripremiti dan ranije i to u većim količinama, te tako pripremljene mogu poslužiti i kao ukusan obrok na poslu, umjesto kupovnog gableca.
Toplo hladna salata priprema se u tren oka!
Priprema toplo–hladnih salata neće premašiti 30 minuta. Na ovaj način možeš iskoristiti i tjesteninu od prethodnog dana, ali i povrće koje već dulje vrijeme stoji u hladnjaku. U nastavku donosimo jednostavan recept za salatu s piletinom i tjesteninom, količina sastojaka je dovoljna za dvije obilne porcije, a začine i sastojke slobodno prilagodi svojem okusu.
Hladna salata s tjesteninom i piletinom
Sastojci:
- 400 g pilećih prsa
- 250 g tjestenine
- 2 kuhana jaja
- 150 g kiselih krastavaca
- 2 crvene paprike
- 10 mini rajčica
- 150 g tvrdog sira
- 340 g kukuruza iz konzerve
- majoneza
- 1 žličica senfa
- 80 g kiselog vrhnje (10% masti )
- sol, ružmarin, bosiljak
Postupak:
- Skuhaj tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakiranju.
- Pileća prsa posoli i popapri, nareži na komadiće pa ih isprži u tavi.
- Kuhana jaja, kisele krastavce i papriku izreži na komadiće pa pomiješaj s piletinom i tjesteninom.
- Dodaj naribani sir i kukuruz šećerac iz konzerve.
- U drugoj zdjelici pomiješaj majonezu, vrhnje i, prema želji, malo senfa i maslinova ulja.
- Preljevom prelij ostale sastojke i dobro izmiješaj. Pospi na kraju naribanim sirom i posluži.
Isprobaj i sljedeće recepte: