Ako si i ti osoba koja živi po krilatici da su piknici uvijek dobra ideja, onda će se sigurno oduševiti ovaj spoj mesnih zalogaja i salate
Čim prve proljetne zrake sunca provire iz oblaka, a temperatura poraste da se slobodno možemo izvaliti negdje na dekicu na travi – mi smo spremni za piknik! Ako si i ti osoba koja živi po krilatici da su piknici uvijek dobra ideja, onda će se sigurno oduševiti ovaj spoj mesnih zalogaja i salate, koje lako možeš poslužiti na pikniku.
Uživat ćeš u dobrim zalogajima s prijateljima (što je vjerujemo i tvoja jedna od najdražih stvari u životu).
Bez obzira na to odabereš li izlet u vlastitom vrtu, u gepeku automobila, na plaži ili negdje u javnom parku – važno je da nitko ne ostane gladannakon šetnji i igara na otvorenom, zar ne?
Zato će piletina u slanini zasititi i najizbirljivije, dok je salata od tjestenine točka na 'i' jednog uzbudljivog gurmanskog iskustva okruženog ljepotama prirode.
Piletina u slanini
foto: Shutterstock
Ne gasi ekran dok kuham
Piletina u slanini
10 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Pileća prsa
600
g
Češnjak
1
režanj
Maslinovo ulje
4
žlica
Panceta
8
kriška
Ružmarin
8
kom
Listići svježeg peršina
2
žlica
Bijelo vino
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Skuhaj tjesteninu u slanoj vodi i ostavi da se dobro ocijedi.
U kipućoj slanoj vodi kuhaj brokulu i očišćenu mrkvu oko 3 minute. Potom ocijedi, naribaj mrkvu i usitni brokulu. Operi papriku, očisti je i nareži na trakice. Povrće i tjesteninu stavi u zdjelu.
Dobro izmiješaj maslinovo ulje, ocat, šećer i malo vode. Umiješaj malo nasjeckanog vlasca ili nekog drugog začinskog bilja. Dodaj soli i para prema ukusu pa time nakapaj salatu. Protresi sve sastojke u zdjeli te stavi u hladnjak da se sjedine prije nego odete na izlet.
Salata od tjestenine
foto: Shutterstock
Ne gasi ekran dok kuham
Salata od tjestenine
10 MIN
pripreme
18 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Tjestenina
350
g
Brokula
200
g
Mrkva
1
kom
Paprika
1
kom
Maslinovo ulje
5
žlica
Vinski ocat
2
žlica
Šećer
1
prstohvat
Voda
Vlasac
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Skuhaj tjesteninu u slanoj vodi i ostavi da se dobro ocijedi.
U kipućoj slanoj vodi kuhaj brokulu i očišćenu mrkvu oko 3 minute. Potom ocijedi, naribaj mrkvu i usitni brokulu. Operi papriku, očisti je i nareži na trakice. Povrće i tjesteninu stavi u zdjelu.
Dobro izmiješaj maslinovo ulje, ocat, šećer i malo vode. Umiješaj malo nasjeckanog vlasca ili nekog drugog začinskog bilja. Dodaj soli i para prema ukusu pa time nakapaj salatu. Protresi sve sastojke u zdjeli te stavi u hladnjak da se sjedine prije nego odete na izlet.