gastro postao
Svi volimo recepte koji ne zahtijevaju previše posuđa, vremena i pripreme. Upravo zato, neopisivo nam se sviđa jednostavna, ali tako slasna zapečena riža s piletinom...
Zapečena riža s piletinom idealan je ručak kod pripreme kojeg jednim pečenjem i jednom posudom riješite glavno jelo i prilog odjednom. Sve što vam preostaje jest pripremiti salatu i uživati u danu bez pranja hrpe suđa nakon ručka.
Za ručak za 4 osobe potrebno vam je:
- 4 pileća batka i zabatka
- 240 g riže
- 1 žlica svinjske masti ili 2 žlice ulja
- 500 ml vode
- 2 žličice soli
- 2 žličice papra
- sjeckani list peršina – količinu odredite po vlastitoj želji
Postupak pripreme:
- Prvo, ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Dublju posudu za pečenje premažite svinjskom mašću ili uljem.
- Istresite rižu i rasporedite po cijeloj površini posude.
- Rižu prelijte vodom, dodajte sjeckani list peršina, žličicu soli i žličicu papra i lagano promiješajte.
- Piletinu začinite sa žličicom soli i žličicom papra i poslažite na rižu.
- Pecite na 200 stupnjeva, 45-60 minuta.
- Poslužite uz svježu zelenu salatu.
Dobar tek!