gastro postao
Svi volimo recepte koji ne zahtijevaju previše posuđa, vremena i pripreme. Upravo zato, neopisivo nam se sviđa jednostavna, ali tako slasna zapečena riža s piletinom...
Zapečena riža s piletinom idealan je ručak kod pripreme kojeg jednim pečenjem i jednom posudom riješite glavno jelo i prilog odjednom. Sve što vam preostaje jest pripremiti salatu i uživati u danu bez pranja hrpe suđa nakon ručka.
Zapečena riža s piletinom
Sastojci - za 4 osobe:
- 4 pileća batka sa zabatkom
- 240 g riže
- 1 žlica svinjske masti ili 2 žlice ulja
- 500 ml vode
- 2 žličice soli
- 2 žličice papra
- sjeckani list peršina – količinu odredite po vlastitoj želji
Postupak:
- Ugrij pećnicu na 200 stupnjeva.
- Dublju posudu za pečenje premaži svinjskom mašću ili uljem.
- Istresi rižu i rasporedi je po cijeloj površini posude.
- Rižu prelij vodom, dodaj sjeckani list peršina, žličicu soli i žličicu papra i lagano promiješaj.
- Piletinu začini žličicom soli i žličicom papra i poslaži na rižu.
- Peci na 200 stupnjeva, 45-60 minuta.
- Posluži uz svježu zelenu salatu.