Recepti 24. travnja 2018.

Zapečena riža s piletinom - ručak iz jedne posude

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Svi volimo recepte koji ne zahtijevaju previše posuđa, vremena i pripreme. Upravo zato, neopisivo nam se sviđa jednostavna, ali tako slasna zapečena riža s piletinom...

Zapečena riža s piletinom idealan je ručak kod pripreme kojeg jednim pečenjem i jednom posudom riješite glavno jelo i prilog odjednom. Sve što vam preostaje jest pripremiti salatu i uživati u danu bez pranja hrpe suđa nakon ručka.

 

Možda vas zanima... Jela iz jednog lonca - za više uživanja Špajza Možda vas zanima... Brza jela iz jednog lonca: Čili s tjesteninom Recepti

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Za ručak za 4 osobe potrebno vam je:

  • 4 pileća batka i zabatka 
  • 240 g riže
  • 1 žlica svinjske masti ili 2 žlice ulja
  • 500 ml vode
  • 2 žličice soli
  • 2 žličice papra
  • sjeckani list peršina – količinu odredite po vlastitoj želji

Postupak pripreme:

  1. Prvo, ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Dublju posudu za pečenje premažite svinjskom mašću ili uljem.
  3. Istresite rižu i rasporedite po cijeloj površini posude.
  4. Rižu prelijte vodom, dodajte sjeckani list peršina, žličicu soli i žličicu papra i lagano promiješajte.
  5. Piletinu začinite sa žličicom soli i žličicom papra i poslažite na rižu.
  6. Pecite na 200 stupnjeva, 45-60 minuta.
  7. Poslužite uz svježu zelenu salatu.

Dobar tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.