Špajza 05. svibnja 2017.

Jela iz jednog lonca - za više uživanja

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Raskošni okusi i tek jedan lonac u sudoperu natjerat će vas da instantno zavolite ova jednostavna, bogata jela...

Jela iz jednog lonca idealan su način pripreme brzinskih ručkova. Osim što na tanjur donose pravo bogatstvo okusa, ovako pripremljena jela iza sebe ne ostavljaju brdo posuđa pa će definitivno biti pravi odabir za one najljenije dane.
 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Iako tjesteninu uvijek pripremamo na isti način, u kipućoj posoljenoj vodi, u zasebnom loncu, postoji daleko jednostavniji i učinkovitiji način pripreme omiljenog priloga mnogih.

Najjednostavnija tehnika bit će pirjanje namirnica koje želite upotrijebiti kao dio umaka, zalijevanje istih temeljcem da biste na kraju dodali tjesteninu i skuhali je zajedno sa začinima, povrćem, mesom ili ribom.

Ovakav način pripreme donijet će gusti umak zbog tjestenine koja će otpustiti škrob, ali i poprimiti sve arome umaka te postati daleko bogatija okusom.
 

Možda vas zanima... Brza jela iz jednog lonca: Čili s tjesteninom Recepti

Najrazličitije vrste rižota također su odličan odabir kada ne želite uprljati previše suđa, a želite uživati u više nego ukusnim tanjurima. Pirjajte luk, dodajte željene dodatke i rižu. Pustite da se riža zastakli, a zatim sve zalijte s decilitar do dva vina. Pustite da vino ispari i podlijevajte temeljcem. Uz tek malo truda, kvalitetne namirnice i samo jedan lonac, divan ručak spreman je u rekordnom roku.
  Možda vas zanima... Morski gušti: Rižoto s dagnjama i šafranom Kolumne

Kada je u pitanju pećnica, najbolji odabir bit će složenci koji traže već prethodno termički obrađene sastojke ili pak vječni klasici poput francuskog krumpira. Sve sastojke ubacite u vatrostalnu posudu, dobro ih povežite željenom tekućinom kako jelo ne bi ispalo presuho, a zatim sve zajedno ubacite u pećnicu i zapecite do zlatne boje.
 

Složenac | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Jušna i mesna jela s dodatkom povrća zadovoljit će baš svako, pa i najzahtjevnije nepce. Kod pripreme takvih specijaliteta, najvažnije je dobro propirjati povrće, a meso kuhati što duže kako bi omekšalo do savršene teksture. Odlična ideja za takvo jelo bit će upravo talijanski specijalitet piletina cacciatore. 
 

piletina cacciatore Možda vas zanima... Piletina cacciatore: Bogatstvo okusa skriva se u gljivama, rajčicama i luku Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.