Zapečena tjestenina s tri vrste sira

Amerikanci su ludi za tjesteninom i sirom (popularno zvani "mac and cheese"), a kako i ne bi bili kada je to jelo superjednostavno za pripremu i ukusno istovremeno.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 673

Potrebno vam je

  • 200 ml vrhnje za kuhanje
  • 50 g maslac, neslani
  • 1 šalica parmezan
  • sol
  • papar
  • 1 mala žlica muškatni oraščić
  • 500 g tjestenina s jajima
  • 1 kom vrhnje kiselo (12% masti)
  • 100 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 2 kom jaje kokošje
  • 0.25 šalica peršin, list
  • 100 g mozzarella

Priprema

  1. Skuhajte tjesteninu pa ocijedite. Zagrijte vrhnje za kuhanje, dodajte maslac i umutite lagano dok se ne rastopi. Dodajte muškatni oraščić, sol i papar pa pospite sirom i promiješajte. Promiješajte umak i kiselo vrhnje te dodajte tjesteninu.
  2. Pola smjese izlijte u namašćenu posudu za pečenje. Pomiješajte svježi sir, jaja, parmezan i peršin te prelijte ravnomjerno preko tjestenine. Pospite ribanom mozzarellom. Pecite na 180°c oko 30 minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr