gastro postao
Amerikanci su ludi za tjesteninom i sirom (popularno zvani "mac and cheese"), a kako i ne bi bili kada je to jelo superjednostavno za pripremu i ukusno istovremeno.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 673
Potrebno vam je
- 200 ml vrhnje za kuhanje
- 50 g maslac, neslani
- 1 šalica parmezan
- sol
- papar
- 1 mala žlica muškatni oraščić
- 500 g tjestenina s jajima
- 1 kom vrhnje kiselo (12% masti)
- 100 g sir kravlji svježi (cottage)
- 2 kom jaje kokošje
- 0.25 šalica peršin, list
- 100 g mozzarella
Priprema
- Skuhajte tjesteninu pa ocijedite. Zagrijte vrhnje za kuhanje, dodajte maslac i umutite lagano dok se ne rastopi. Dodajte muškatni oraščić, sol i papar pa pospite sirom i promiješajte. Promiješajte umak i kiselo vrhnje te dodajte tjesteninu.
- Pola smjese izlijte u namašćenu posudu za pečenje. Pomiješajte svježi sir, jaja, parmezan i peršin te prelijte ravnomjerno preko tjestenine. Pospite ribanom mozzarellom. Pecite na 180°c oko 30 minuta.
Izvor Skuhatćute