Zasladi se za vikend: 5 brzinskih slastica za cijelu obitelj

Shutterstock
Neodoljive, sočne i prije svega brze slastice u kojima će uživati cijela obitelj...
Vidi originalni članak

Vikend je stvoren za odmor i uživanje, a ako želiš počastiti najmilije slatkim iznenađenjem, izaberi brzu, sočnu i ukusnu slasticu koju ćeš pripremiti u tren oka! Priprema je kratka, neće te čekati hrpa prljavog posuđa, a vjerojatno nećeš morati ni u trgovinu po sastojke. 

  • Sočan kolač od jabuke iz jedne posude

Sve što ti treba za pripremu brzinskog kolača od jabuke su funkcionalna pećnica, jedna posuda, mikser, kalup za torte i dvije slatke jabuke. Nakon brzog miksanja, samo ga trebaš ubaciti u pećnicu te pričekati da se ispeče i ohladi. Iako će biti ukusan i bez posebnih dodataka, predlažemo ti da ga poslužiš uz standardno tučeno vrhnje ili pak kuglicu sladoleda od vanilije.

 

brže ne može RECEPT DANA: Kolač od jabuka gotov za 10 minuta!

 

  • Čokoladni kruh

Čokoladni kruh je odličan doručak kojim se možeš počastiti za vikend. Definitivno nije zdravoj kategoriji sa zobenim pahuljicama, avokadom i smoothiejima, ali će ti ekspresno popraviti dan. Ako kruh pripremiš odmah, dobro ga ohladiš, omotaš ono što se nije pojelo plastičnom folijom te ga staviš u hladnjak - moći ćeš uživati i sljedeća dva do tri dana. 

 

finooo!!! Danas doručkujemo čokoladni kruh!
 

  • Brzinska slastica od lisnatog tijesta, jabuka i oraha

Za pripremu brzinske galetice od jabuka i oraha trebat će ti manje od 20 minuta! Galette od lisnatog tijesta s orasima i jabukom donosi okuse djetinjstva u modernom obliku. Činit će ti se kao da jedeš orahnjaču i štrudlu od jabuka u jednom, a priprema će ti oduzeti manje od pola sata. Uz to, ugodna je i oku. Ne znam što čekaš, uhvati se valjka! 

 

un mondo di sapori Brzinska slastica od lisnatog tijesta, oraha i jabuka

 

  • Jednostavan cheesecake s narančom

Ovaj je cheesecake toliko jednostavan da se recept čini bespotrebnim. Ako si se ovog vikenda zaželjela nečeg laganog i citrusnog, Cheesecake s narančom odgovor je na sve tvoje želje, a bonus je i to što priprema ne uključuje paljenje pećnice.

 

gotov za tren Cheesecake s narančom - desert koji će sve oduševiti

 

  • Rolada od banana i Nutelle

Isprobaj jednostavnu, ali moćnu roladu s bananom, namazom od lješnjaka i krem sirom! Ova brzinska rolada garantirano popravlja raspoloženje. Izrazito je sočna i ukusna, a obožavat će ju i djeca. Dobar tek! 

 

uvijek gladna Guštaj u brzinskoj roladi od zrelih banana i Nutelle

 

Posjeti Gastro.hr