Zašto je sendvič s mesnim okruglicama hit u Americi

Thinkstock
Mesne okruglice zapakirajte u hrskavi baguette, dodajte sir i umak od rajčice pa zagrizite u fantastičan američki klasik koji se ne odbija...
Vidi originalni članak

Američki klasik dugo je vremena predstavljao talijansku kuhinju u američkom stilu. No, kako su Amerikanci u potpunosti prisvojili te slasne okruglice, danas se sendvič s mesnim okruglicama smatra pravim američkim izumom.

 

Pogledajte video! Sočne mesne okruglice u umaku od rajčice

 

Riječ je o klasičnim okruglicama koje se pripremaju od mljevenog mesa, češnjaka, jaja i krušnih mrvica, te se zatim spremaju u hrskavi, tostirani baguette i još vruće posipaju sirom po izboru.

Ovakav sendvič odlična je ideja i kada vam ostane mesnih okruglica za sljedeći dan, a ne želite ih poslužiti uz klasične priloge poput tjestenine ili pire krumpira.

 

Recepti Njihovo, a domaće: Švedske mesne okruglice

Čudo na tanjuru Bezmesne "mesne" okruglice od patlidžana i slanutka

 

 

Za sendvič s mesnim okruglicama bit će vam potrebno:

  • 500 g mljevenog mesa
  • 123 g krušnih mrvica
  • 2 žličice talijanske mješavine začina (origano, bosiljak, mažuran...)
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • 2 žlice sitno ribanog parmezana
  • 1 jaje
  • 1 baguette kruh
  • 500 ml pelata
  • 1 luk
  • Mozzarella ili neki drugi sir po želji
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  1. Pomiješajte mljeveno meso, krušne mrvice, mješavinu začina, protisnute režnjeve češnjaka, ribani parmezan, peršin i jaje.
  2. Dobro povežite sve sastojke i oblikujte okruglice.
  3. Na tavi zagrijte ulje pa ispecite okruglice sa svih strana.
  4. Kada su gotove, izvadite okruglice, a u tavu dodajte sitno sjeckani luk i pustite da se pirja.
  5. Dodajte režanj protisnutog češnjaka i pelate.
  6. Ubacite začine po želji, a zatim dodajte i okruglice.
  7. Kuhajte oko pola sata.
  8. Zadnjih pet minuta, na tavi ili u pećnici tostirajte kruh koji ste poprskali maslinovim uljem.
  9. Kada su okruglice gotove, ubacite ih u tostirani baguette i obilno pospite sirom.
  10. Pustite da se sir rastopi i navalite.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr