Zeleno čudo! Torta od palačinki s blitvom

Thinkstock
Ovo zeleno čudo iz pećnice odličan je ukusan ručak, a možete ga jesti i rukama.
Vidi originalni članak

Zaprljat ćete samo dvije posudice i kuhaču, a spremit ćete ručak s kojim ćete nahraniti četvero ljudi – za samo 20 minuta. 

Možete koristiti i svježu blitvu, ali morate ga kuhati vrlo kratko. Ubacite ju na minutu u slanu ključalu vodu, nakon toga dobro ocijedite i isperite hladnom vodom. Ostatak postupka se ne razlikuje.

 

Vedran Bošković Slana torta od palačinki s blitvom

 

Uživajte u brzom ručku koji neodoljivo podsjeća na omiljene browniese.

Sastojci: 

  • 300 g smrznute blitve
  • 130 g brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 250 ml mlijeka
  • 120 g maslaca
  • 1 luk 
  • 250 g mozzarelle

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Namastite četvrtastu posudu za pečenje veličine otprilike 25x35 cm.
  2. Blitvu stavite u posudu i prekrijte vodom. Dok zavrije kuhajte još 2-3 minute. Maknite s vatre i ocijedite.
  3. U posudi pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo. Dodajte jaja, mlijeko i rastopljeni maslac, a zatim i blitvu, luk i mozzarellu.
  4. Kad sve dobro pomiješate, prelijte u posudu i pecite 30-35 minuta. Provjerite čačkalicom je li pečeno i poslužite ohlađeno.

 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr