Zubatac s rajčicom

Jelo koje oslobađa sve okuse i mirise ribe, pojačano okusima rajčice
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 390

Potrebno vam je

  • 1000 g zubatac
  • 1 dl ulje maslinovo
  • 400 g pomidor
  • 3 režanj češnjak
  • 1 dl vino bijelo
  • 1 kom peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mirisne trave

Priprema

  1. Očistite i operite zubatca te ga izrežite na komade.
  2. Na zagrijano ulje stavite nasjeckan češnjak, peršin i komade zubatca. Sve prekrijte komadima rajčice koju ste prethodno ogulili i povadili sjemenke. Sve zalijte bijelim vinom, pospite komadićima maslaca, posolite, popaprite i dodajte mirisne trave.
  3. Pecite u srednje vrućoj pećnici oko 1 sat.

Jelo koje oslobađa sve okuse i mirise ribe, pojačano okusima rajčice

Posjeti Gastro.hr