gastro postao
Jelo koje oslobađa sve okuse i mirise ribe, pojačano okusima rajčice
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 390
Potrebno vam je
- 1000 g zubatac
- 1 dl ulje maslinovo
- 400 g pomidor
- 3 režanj češnjak
- 1 dl vino bijelo
- 1 kom peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
- mirisne trave
Priprema
- Očistite i operite zubatca te ga izrežite na komade.
- Na zagrijano ulje stavite nasjeckan češnjak, peršin i komade zubatca. Sve prekrijte komadima rajčice koju ste prethodno ogulili i povadili sjemenke. Sve zalijte bijelim vinom, pospite komadićima maslaca, posolite, popaprite i dodajte mirisne trave.
- Pecite u srednje vrućoj pećnici oko 1 sat.
Jelo koje oslobađa sve okuse i mirise ribe, pojačano okusima rajčice