Savjeti dana za bolje snalaženje u kuhinji

Thinkstock
Uz ove savjete i trikove postat ćete još bolji majstor u kuhinji.
Vidi originalni članak
  • Polaganim mješanjem od glatkog umaka

Ako vam je umak ispao grudast, znači da ste  sastojke dodavali prebrzo ili na krivoj temparaturi. Procijedite umak da ga spasite, a drugi put postupno dodavajte sastojke miješajući ih polako i uporno.

  • Najprije začini, a zatim ulja i ocat

Većina ljudi griješi kad salatu začini preljevom, a onda je posoli i popapri. No učinite li obrnuto, vaša salata bit će puno ukusnija.

  • Vruća voda ublažava luk

Kad pripremate šalšu ili guacamole, stavite nasjeckani luk u cjedilo pa ga prelijte vrućom vodom. To će izvući ljutinu iz luka, pa će biti blaži. 

Posjeti Gastro.hr