18. travnja 2016.

Savjeti dana za bolje snalaženje u kuhinji

umak
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz ove savjete i trikove postat ćete još bolji majstor u kuhinji.
  • Polaganim mješanjem od glatkog umaka

Ako vam je umak ispao grudast, znači da ste  sastojke dodavali prebrzo ili na krivoj temparaturi. Procijedite umak da ga spasite, a drugi put postupno dodavajte sastojke miješajući ih polako i uporno.

salata | Author: Thinkstock foto: Thinkstock
  • Najprije začini, a zatim ulja i ocat

Većina ljudi griješi kad salatu začini preljevom, a onda je posoli i popapri. No učinite li obrnuto, vaša salata bit će puno ukusnija.

  • Vruća voda ublažava luk

Kad pripremate šalšu ili guacamole, stavite nasjeckani luk u cjedilo pa ga prelijte vrućom vodom. To će izvući ljutinu iz luka, pa će biti blaži. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.