Slasna piletina s rižom i talijanskim začinima

Thinkstock
Kremasta riža, meka piletina i lagani, citrusni okusi. Sve to u jednom loncu.
Vidi originalni članak

Pripremite jednostavan i ukusan ručak u jednom loncu. Piletinu ispecite na maslacu za bogatiji okus, začinite je talijanskim začinima poput bosiljka, origana i majčine dušice pa dodajte limunovog soka. Dok kuhate rižu, dodajte joj piletinu kako bi još dodatno omekšala. Na kraju pospite svježim peršinom i navalite na nevjerojatno dobar spoj okusa.

Potrebno vam je:

  • Pileća prsa
  • 2 žlice maslaca
  • 1 šalica riže
  • 2 šalice pilećeg temeljca
  • Sok jednog limuna
  • Majčina dušica, origano, bosiljak
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Pileća prsa narežite na manje komade pa ih začinite soli, paprom i ostatkom začina.
  2. Otopite maslac na srednjoj vatri.
  3. Pecite piletinu dok ne postane smeđa i prebacite na tanjur.
  4. Na istu tavu dodajte rižu i pustite da se zastakli.
  5. Prelijte pilećim temeljcem, limunovim sokom i još malo začina.
  6. Stavite piletinu na vrh i kuhajte na srednjoj vatri oko 20 do 25 minuta, dok tekućina ne nestane, a riža se ne skuha.
  7. Na kraju pospite svježim peršinom, narežite kolutiće limuna i istisnite preko cijelog jela.
  8. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr