5 genijalnih trikova za bolji okus pileće juhe

Karolina Grabowska/Pexels Pileća juha s rezancima pravi je klasik
Zaviri u svoj ormarić sa začinima (i opskrbi ga prije toga) pa isprobaj ove savjete profesionalaca koji će svaku tvoju juhu s rezancima dignuti na višu razinu!
Vidi originalni članak

Nije tajna da je pileća juha s rezancima jedan od najugodnijih, toplih obroka za koji često kažemo da krijepi i dušu i tijelo! Kada se osjećaš loše, ne postoji ništa bolje od zdjelice pileće juhe s rezancima koja će te ozdraviti u trenu.

Varijacije pileće juhe s rezancima možeš pronaći diljem svijeta - juha, piletina i tjestenina su nezaobilazni sastojci i univerzalna kombinacija. No uvijek postoji trik da njezin okus bude bolji ili više po tvom ukusu. Potražili smo savjete profesionalnih kuhara i pronašli 5 trikova kako poboljšati (svaki) recept za domaću pileću juhu s rezancima.

 

 

male tajne Trikovi pomoću kojih ćeš uvijek skuhati savršenu juhu

 

Počni s pilećim temeljcem

Ali Slagle, autor knjige 'I Dream of Dinner', preporučuje kuhanje piletine u pilećem temeljcu kako bi se ubrzao proces pripreme bogatog temeljca. Pronađi kupovni pileći temeljac koji voliš i koristi ga umjesto – ili uz – vodu kada kuhaš piletinu – time će se pojačati njezin okus.

"Ovo se posebno isplati ako pripremaš juhu s piletinom bez kostiju i kože, budući da kosti i koža uvelike doprinose okusu juhe", napominje Slagle.

Neka sastojci budu sezonski

Povrće u klasičnoj pilećoj juhi s rezancima obično je ograničeno na luk, mrkvu i celer, ali ne mora biti tako. Gastro blogerica Carina Wolff voli mijenjati povrće ovisno o sezoni, poput dodavanja rajčica ljeti.

Ovim pristupom iskoristit ćeš najbolje sezonske proizvode, a pileća juha s rezancima ti nikad neće dosaditi. Win-win situacija!

Začini

Wolff također preporučuje i da pileću juhu s rezancima začiniš zanimljivim dodacima, poput začina i(li) umaka. Primjerice, harissa, sjevernoafrička pasta od čilija, daje juhi složenost i toplinu. Bliskoistočna mješavina začina za’atar također je dobar dodatak, jer pruža juhi bogat, zemljani karakter.

Dodaj juhi svoju osobnost

Leetal Arazi, kuharica i suosnivačica New York Shuka, zna sve o tome kako se radi pileća juha s rezancima. Inspirirana svojim korijenima, voli joj dati bliskoistočni štih, što često znači dodavanje hawaija - jemenske mješavine začina s kurkumom, koja juhi daje prekrasnu zlatnu nijansu.

Stoga, slijedi Arazijin savjet i slobodno prilagodi pileću juhu s rezancima svome nepcu. Igraj se sa začinima i otkrij svoje favorite.

 

Ovo liječi! Gusta pileća juha za nedjeljni oporavak

 

Dodaj kiselinu

Arazi voli pilećoj juhi s rezancima dodati mrvicu paste od usoljenog limuna, za koju kaže da daje 'pikasti okus'. Alternativno, u juhu samo iscijedi malo soka od limuna koji će sve uljepšati i sljubiti okuse.

 

tips & tricks Usoljeni limuni - tajna savršenog okusa brojnih jela

TEKUĆE ZDRAVLJE Chef otkriva tajne pripreme domaćeg pilećeg temeljca

 

Posjeti Gastro.hr