Alain Passard zna tajnu savršenog povrća

Screenshoot
Povrtna jednostavnost i neodoljivi okusi koji mame već preko ekrana odlika su poznatog francuskog chefa Alaina Passarda
Vidi originalni članak

Chef Alain Passard iza sebe ima čak tri Michelinove zvjezdice koje je dobio njegov pariški restoran L’Arpège, a u svijetu gastronomije poznat je i po filozofiji koja se bazira na svježim namirnicama koje ravno iz vrta dolaze na stol.
 



S odličnom pozadinom i stečenim povjerenjem zaljubljenika u njegovu kuhinju, Passard je za jedan intervju odlučio otkriti tajnu savršeno spremljenog povrća. U društvu mladog Luda Lefebvrea, kojem je i sam mentor u kuhinji, otkriva što točno njegovo povrće čini toliko ukusnim kada ga servira gostima u restoranu L’Arpège te čime je, na kraju krajeva, uspio zaraditi sve te silne zvjezdice. 
 

miris djetinjstva Sataraš: Tri jednostavna recepta za obožavano starinsko jelo

Tajna se, naravno, kao kod svakog pravog zaljubljenika u francusku kuhinju, dobrim dijelom krije u maslacu. No Passard svoje povrće također tretira na poseban način. Koristi samo ono sezonsko izraslo u njegovom vlastitom vrtu te se ovaj priznati chef prema povrću odnosi kao da je meso te ga sotira, a zatim kuha u vlastitim sokovima koristeći jednake metode pripreme kao što bi to učinio s dobrim komadom kvalitetnog mesa.

Jednostavnost pripreme fantastičnog povrtnog tanjura i poneki savjet slavnog chefa pogledajte u videu!
 

Posjeti Gastro.hr