Chef Alain Passard iza sebe ima čak tri Michelinove zvjezdice koje je dobio njegov pariški restoran L’Arpège, a u svijetu gastronomije poznat je i po filozofiji koja se bazira na svježim namirnicama koje ravno iz vrta dolaze na stol.
S odličnom pozadinom i stečenim povjerenjem zaljubljenika u njegovu kuhinju, Passard je za jedan intervju odlučio otkriti tajnu savršeno spremljenog povrća. U društvu mladog Luda Lefebvrea, kojem je i sam mentor u kuhinji, otkriva što točno njegovo povrće čini toliko ukusnim kada ga servira gostima u restoranu L’Arpège te čime je, na kraju krajeva, uspio zaraditi sve te silne zvjezdice.
Tajna se, naravno, kao kod svakog pravog zaljubljenika u francusku kuhinju, dobrim dijelom krije u maslacu. No Passard svoje povrće također tretira na poseban način. Koristi samo ono sezonsko izraslo u njegovom vlastitom vrtu te se ovaj priznati chef prema povrću odnosi kao da je meso te ga sotira, a zatim kuha u vlastitim sokovima koristeći jednake metode pripreme kao što bi to učinio s dobrim komadom kvalitetnog mesa.
Jednostavnost pripreme fantastičnog povrtnog tanjura i poneki savjet slavnog chefa pogledajte u videu!