Tržnice su prepune poriluka i bila bi prava šteta ne iskoristiti ih u kremastim rižotima, tjesteninama ili jelima s mesom. Naša blogerica, Sandra Rončević u svom gotovo legendarnom rižotu s porilukom napominje ako još niste probali spremiti rižoto na ovaj način, probajte. Možda vam spremljen baš na ovaj način poriluk postane omiljena namirnica. Recept za rižoto od poriluka pročitajte ovdje.
Sezona graška kratkog je vijeka, a u kombinaciji s porilukom i slaninom tvori lagani proljetni obrok. Recept za špagete s porilukom, graškom i slaninom pročitajte ovdje.
Slane pite oduvijek su bile hit proljeća, a tart od poriluka, slanine i sira konkretan je obrok od kojeg ćete se sigurno fino najesti. Umjesto mlijeka zalijevajte nadjevom od jogurta, mlijeka, soli, češnjaka i malo muškatnog oraščića. Recept pronađite ovdje.
Kralj jednostavnih jela svakako je zapečeni poriluk sa šunkom. Zapečen u pećnici na desetak minuta, tvori savršen zalogaj. Recept za zapečeni poriluk sa šunkom pročitajte ovdje.
Da ne bi sve bilo isključivo povrtno, za kraj vam donosimo neodoljive pileće zabatke omotane slaninom s kuhanim graškom i prženim porilukom. Recept ovdje.
Pročitajte: Poriluk varivo: Savršen brzi recept