Favorit ljeta: Najbolji recepti za punjene paprike

Thinkstock
Divni šareni sezonski plodovi pune se doslovno svime i uvijek su neodoljivo ukusne. Dame i gospodo, punjene paprike!
Vidi originalni članak

Punjene paprike jedno su od najpopularnijih jela svakog ljeta. Nije važno punite li ih klasičnim punjenem od mljevenog mesa i riže ili odabirete laganije varijante s raznim sirevima, povrćem, pa čak i ribom, jelo je to kojem se iznova vraćamo tijekom vrućih dana.

Najviše ih volimo punjene mesom, a osim mljevenog, možete ih puniti i ostacima piletine. Samo pomiješajte ostatke s najdražim povrćem, dodajte nešto vrhnja ili umaka od rajčice, napunite paprike i zapecite posipano sirom. Puniti ih možete čak i šunkom, a recept za takvu varijantu punjenih paprika potražite ovdje! 

 

 

 

Ako ste ipak više ljubitelji klasike, odaberite neke od naših mesnih recepata koji uključuju mljeveno meso:

 

Recepti Punjene paprike u umaku od rajčica

 

Ljeto je vrijeme kada su vrtovi i tržnice najšareniji. Bila bi prava šteta da pored svog povrtnog bogatstva paprike punimo samo mesom, pa smo tako za vas odabrali i nekoliko recepata s povrćem u kojima mogu uživati čak i vegetarijanci. Okuse upotpunite raznim sirevima pa uživajte u vrućim ljetnim danima uz lagana i osvježavajuća jela koja možete pronaći ovdje:

 

Sezonsko slavlje: Paprike napunite tikvicama, šampinjonima i rižom

salata Paprike punjene kozjim sirom

Recepti Punjene zapečene paprike

jelo od povrća Zapečene slatke paprike sa sirom

 

Osjećate li se kreativno, spojite divne riblje okuse s paprikama pa ih napunite tunom. Recept za paprike punjene tunom na grčki pronađite ovdje

Tuna se odlično slaže sa žitaricama, rajčicom, bosiljkom i feta sirom, a u kombinaciji s pečenim paprikama postaje apsolutno savršena. Upravo zato paprike možete puniti i finim mediteranskim salatama, poslužiti ih kao hladno predjelo i uživati u divnim ljetnim okusima. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr