Recepti 13. listopada 2014.

Punjene zapečene paprike

Punjene zapečene paprike
gastro postao gastro.24sata.hr
Zapečene paprike punite s rajčicom, lukom, tikvicom i parmezanom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 197

Potrebno vam je

  • 4 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 100 g kuskus
  • voda
  • 1 kom ljubičasti luk
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 100 g parmezan
  • 1 kom bosiljak, vezica
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Paprike operite, prepolovite i izvadite im sjemenke. Kus- kus namočite u vrućoj, slanoj vodi.
  2. Luk, rajčice i tikvicu narežite na kockice i popržite na 2 žlice maslinova ulja.Posolite i popaprite. Kada je povrće gotovo pomješajte ga sa kus-kusom.
  3. Smjesom napunite paprike, posipajte sa svježe naribanim parmezanom i maslinovim uljem te stavite zapeći u ugrijanu pećnicu 20 minuta na 180°C.
  4. Pri posluživanju paprike ukrasite sa dosta svježeg bosiljka.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.