gastro postao
Zapečene paprike punite s rajčicom, lukom, tikvicom i parmezanom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 197
Potrebno vam je
- 4 kom paprika, žuta (mesnata)
- 100 g kuskus
- voda
- 1 kom ljubičasti luk
- 2 kom rajčica, crvena
- 1 kom tikvice, zelene
- 100 g parmezan
- 1 kom bosiljak, vezica
- sol
- papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Paprike operite, prepolovite i izvadite im sjemenke. Kus- kus namočite u vrućoj, slanoj vodi.
- Luk, rajčice i tikvicu narežite na kockice i popržite na 2 žlice maslinova ulja.Posolite i popaprite. Kada je povrće gotovo pomješajte ga sa kus-kusom.
- Smjesom napunite paprike, posipajte sa svježe naribanim parmezanom i maslinovim uljem te stavite zapeći u ugrijanu pećnicu 20 minuta na 180°C.
- Pri posluživanju paprike ukrasite sa dosta svježeg bosiljka.