Recepti 13. listopada 2014.

Zapečene slatke paprike sa sirom

Zapečene slatke paprike sa sirom
gastro postao gastro.24sata.hr
Peynir Közlenmiş tatlı biber - popularno jelo istočnih zemalja Europe poslužite kao predjelo, prilog ili lagano glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1073

Potrebno vam je

  • 340 g bulgur pšenica
  • 450 ml povrtni temeljac
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 kom paprika, zelena
  • 1 kom crvena paprika
  • 340 g kukuruz u slanoj vodi
  • 2 režanj češnjak
  • 115 g ementaler
  • svježe mljeveni papar
  • 115 g gruyere sir
  • 1.75 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 4 kom jaje kokošje
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 2 žlica vlasac ( listovi)

Priprema

  1. Zagrijemo pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva. Pšenicu bulgur zalijemo kipućim temeljcem i ostavimo da odstoji 15 minuta.
  2. Za to vrijeme u tavi zagrijemo ulje pa pet minuta pirjamo luk i nasjeckanu papriku. Umiješamo zamrznuti kukuruz i češnjak te pirjamo još nekoliko minuta. Dodamo žlicu šerija i dobro popaprimo. Nakon minute, dvije opet ulijemo žlicu šerija i opet popaprimo.
  3. Lagano namastimo veliku, plitku vatrostalnu posudu te u nju izlijemo smjesu s paprikom i kukuruzom. Na povrće stavimo bulgur i pospemo naribanim sirom.
  4. Umutimo jaja s mlijekom i prelijemo preko smjese. Na sve složimo ploške rajčice i pečemo bez poklopca 45 minuta, dok lagano ne nabubri i postane zlatnosmeđe. Pospemo nasjeckanim vlascem i poslužimo.

Izvor 'Kuhinje svijeta - Turska kuharica'

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.