gastro postao
Peynir Közlenmiş tatlı biber - popularno jelo istočnih zemalja Europe poslužite kao predjelo, prilog ili lagano glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1073
Potrebno vam je
- 340 g bulgur pšenica
- 450 ml povrtni temeljac
- 1 žlica ulje maslinovo
- 2 kom luk ,crveni
- 1 kom paprika, zelena
- 1 kom crvena paprika
- 340 g kukuruz u slanoj vodi
- 2 režanj češnjak
- 115 g ementaler
- svježe mljeveni papar
- 115 g gruyere sir
- 1.75 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 4 kom jaje kokošje
- 1 kom rajčica, crvena
- 2 žlica vlasac ( listovi)
Priprema
- Zagrijemo pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva. Pšenicu bulgur zalijemo kipućim temeljcem i ostavimo da odstoji 15 minuta.
- Za to vrijeme u tavi zagrijemo ulje pa pet minuta pirjamo luk i nasjeckanu papriku. Umiješamo zamrznuti kukuruz i češnjak te pirjamo još nekoliko minuta. Dodamo žlicu šerija i dobro popaprimo. Nakon minute, dvije opet ulijemo žlicu šerija i opet popaprimo.
- Lagano namastimo veliku, plitku vatrostalnu posudu te u nju izlijemo smjesu s paprikom i kukuruzom. Na povrće stavimo bulgur i pospemo naribanim sirom.
- Umutimo jaja s mlijekom i prelijemo preko smjese. Na sve složimo ploške rajčice i pečemo bez poklopca 45 minuta, dok lagano ne nabubri i postane zlatnosmeđe. Pospemo nasjeckanim vlascem i poslužimo.
Izvor 'Kuhinje svijeta - Turska kuharica'